Back to Question Center
0

Botnet infectie: wat weet u over het probleem? - Midalt Tips & Tricks

1 answers:

Een botnet, ook wel botnetwerk of zombie-leger genoemd, is een enorm netwerk van geïnfecteerde computers. De malware kaapt deze computers en dient de grillen van aanvallers. Ze hebben de neiging om honderden tot duizenden computer- en mobiele apparaten te bedienen en botnets worden meestal gebruikt voor het verzenden van spam, virussen en malware naar organisaties. Ze helpen ook bij het stelen van persoonlijke informatie en het organiseren van de DDoS-aanvallen. Jack Miller, de Semalt Senior Customer Success Manager, stelt dat botnets worden beschouwd als een van de grootste online bedreigingen en zo snel mogelijk moeten worden verwijderd.

Waar komen de botnets vandaan?

Om een ​​onderdeel van het botnet te worden, moet een computer worden geïnfecteerd met specifieke malware of virussen die contact maken met de remover-server of met andere geïnfecteerde computers in een netwerk. Ze hebben de neiging om controle over uw apparaat te krijgen en worden gebruikt om instructies van de hackers te verzenden om hun specifieke taken uit te voeren. Hackers en criminelen stelen gebruikersnamen, wachtwoorden en andere informatie met behulp van botnets. De botnet-malware-infecties verschillen niet van de traditionele malware-infecties.

Hoe herkennen we botnets?

We kunnen botnets gemakkelijk herkennen wanneer onze computer of mobiele apparaten op dezelfde manier worden geïnfecteerd. De tekenen die aangeven dat uw computer is geïnfecteerd, zijn onder meer het trage functioneren van uw computer, vreemde e-mails, oneven acties, foutmeldingen en het niet correct openen van de bestanden. Dit zijn de mogelijke symptomen dat iemand probeert uw gegevens te stelen en uw computer op afstand heeft gekaapt als onderdeel van de bot-netwerken. Als uw computersysteem langzamer werkt, bent u waarschijnlijk het slachtoffer van een botnet.

Hoe onze computers te redden van botnets?

We kunnen onze computers van de botnet-netwerken verwijderen door bepaalde anti-kwaadwillende of antivirusprogramma's te installeren die zoveel mogelijk bots van onze apparaten kunnen verwijderen. De beste manier is om antivirus-scans regelmatig op onze computers uit te voeren. U kunt ook de anti-botnet-tools proberen die de malware onmiddellijk van uw systeem verwijderen.

Beste en gemakkelijke manieren om botnet-malware te voorkomen:

  • Installeer een vertrouwd en krachtig antivirusprogramma op uw computer of mobiele apparaat
  • U moet de software-instellingen instellen
  • Wees voorzichtig met wat er gebeurt wanneer iets wordt geopend of klik op internet

Om computers te beschermen tegen zombies in de botnetlegers, moet je vermijden verdachte programma's en bestanden te downloaden. Bovendien moet u niet op de onbekende links klikken of e-mailbijlagen openen waar u niet bekend mee bent. Onthoud altijd dat al deze dingen bots kunnen bevatten en er zijn om je apparaten te infecteren. Ook moet u uw browsers, vensters en antivirusprogramma's up-to-date houden en de kwaliteit en updates van uw beveiligingspatches in de gaten houden. Bescherm uw apparaat met krachtige antivirusprogramma's zoals Avast Antivirus-software. Het helpt voorkomen dat uw computer of mobiele apparaat wordt geïnfecteerd door de malware, botnets en virussen.

November 29, 2017
Botnet infectie: wat weet u over het probleem? & Ndash; Midalt Tips & Tricks
Reply