Back to Question Center
0

Cloaking: is dit goed of slecht voor uw site? - The Answer By Khachaturyan Nataliya, Semalt Expert

1 answers:

Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist, legt uit dat cloaking kan worden aangeduid als een black hat SEO-techniek die wordt gebruikt om de SEO-ranking te verbeteren door de zoekmachine te verwarren. De methode houdt in dat de inhoud anders wordt weergegeven voor crawlers van zoekmachines en websitegebruikers. De meeste website-eigenaren zijn in de verleiding om cloaking te gebruiken om hun indexering in zoekresultatenpagina's te verbeteren.

Cloaking is een overtreding van de expertrichtlijnen van Google die tot sancties kan leiden. Enkele voorbeelden van cloaking zijn onder meer: ​​

  • Een trefwoord invoegen nadat de zoekmachine dit heeft aangevraagd. In dit geval, wanneer een persoon naar de tekst zoekt, zal hij / zij deze niet vinden, maar een zoekmachine ziet dit op deze manier de zoekresultaten verbeteren.
  • Een pagina met HTML-tekst wordt alleen aan de zoekmachines getoond, terwijl de websitegebruikers alleen afbeeldingen of Flash kunnen zien.
  • Cloaking werkt door de crawler van de zoekmachine te misleiden, zodat hij denkt dat de inhoud van de pagina anders is dan wat hij is. Het kan ook worden aangeduid als zoekmachine-spam of zoekmachine-vergiftiging die wordt gebruikt om de zoekmachine te misleiden om een ​​bepaalde website een hogere positie te geven.

Hoe is cloaking klaar?

De meeste mensen zijn op de hoogte van cloaking, maar ze weten niet hoe het precies wordt uitgevoerd. Ze begrijpen niet hoe de website-inhoud wordt weergegeven voor zoekmachines anders dan wat de gebruikers zien..In het internetveld wordt elk internetapparaat geïdentificeerd aan de hand van het IP-adres. Bij het toepassen van cloaking, inhoud op basis van de gebruiker-A gent HTTP-header of het IP-adres van de gebruiker die om de inhoud verzoekt.

Cloaking staat toe dat .htaccess zijn doel bereikt. Het bevat een module die bekend staat als mod herschrijven en die helpt bij het toepassen van cloaking op uw website. Het helpt .htaccess om de zoekmachine te verwarren, zodat uw site een hogere positie kan krijgen. De module kan het IP-adres van een gewone sitebezoeker onderscheiden van die van de zoekmachine. Als het het IP-adres van de zoekmachine detecteert, kan het script aan de serverzijde een andere webpagina-versie leveren. Als het IP-adres niet tot de crawler behoort, weet mod herschrijven dat het bij een normale bezoeker hoort en dat het een standaardwebpagina weergeeft.

Verschillende soorten cloaking

  • cloaking op basis van IP-adressen - Dit is een strategie voor het weergeven van afzonderlijke inhoudversies op basis van het IP-adres van de server. Het IP-adres van de zoekmachine staat het toe om verschillende inhoud te ontvangen terwijl alle andere IP-adressen een andere versie ontvangen.
  • Cloaking van user-agent - Met dit plan levert het server-script verschillende pagina's of inhoudversies op basis van de user-agent.
  • Cloaking van HTTP-REFERER-koppen - Verschillende gebruikers die bepaalde websites gebruiken, krijgen verschillende versies van de website-inhoud aangeboden op basis van de HTTP REFERER-headerwaarde.
  • JavaScript-verhulling - Als gebruikers een JavaScript-browser hebben, ontvangen zij een andere versie dan die waarvan JavaScript is uitgeschakeld.
  • HTTP Accept-Language Header Cloaking - De verschillende ontvangen inhoudversies worden getoond op basis van de taal van de webbrowser.

Cloaking kan gevaarlijk zijn en u moet het vermijden. In plaats van uw SEO-ranking te verbeteren, kan uw bedrijf worden geruïneerd als Google merkt dat u deze methode gebruikt om verkeer naar uw website te genereren.

November 29, 2017
Cloaking: is dit goed of slecht voor uw site? - The Answer By Khachaturyan Nataliya, Semalt Expert
Reply