Back to Question Center
0

De expert van Semalt Islamabad deelt 2 manieren om verwijzingspam te blokkeren in Google Analytics

1 answers:

Verwijzingsspam is het kwaadaardige verkeer dat uw site tegen verdachte links, zoals darodar.com, en anderen treft. Google Analytics identificeert automatisch waar het verkeer vandaan komt en hoeveel seconden een bezoeker op uw site doorbrengt.

Sohail Sadiq, een vooraanstaand expert van Semalt , biedt hier een nuttige leidraad in dit verband.

Als u verwijzingsverkeer ontvangt, is de kans groot dat de bezoekers van uw site niet langer dan een seconde op uw pagina's zullen doorbrengen en het bouncepercentage tot 100%. Het is mogelijk om filters te maken die verkeer uitsluiten dat is doorverwezen van verdachte domeinen. Als het gaat om het verbannen van de verwijzers, moet u ervoor zorgen dat u de hits voorkomt die afkomstig zijn van de schaduwrijke sites en malware. Je moet ze ook zo snel mogelijk uit je Google Analytics-account verwijderen. De referral-uitsluitingsfilters werken door uw filterpatronen te vergelijken en de waarden te selecteren die u in de dimensie Campagnebron vindt.

Hoe werkt verwijzingspam?

Twee jaar geleden heeft een Russische spammer met de naam Vitaly Popov in het Google Analytics-account gehackt en daarin zijn bronnen voor spamverwijzingen geplaatst. De eigenlijke URL's leiden naar vreemde webpagina's en moeten niet worden geteld als geldige verwijzingen..Het is niet de eerste keer dat de hackers zoiets hebben gedaan, Alan Bush van Ignite Visibility zegt dat er meerdere spam- en verwijzingsprogramma's zijn die de organische zoekresultaten uitvoeren en websites naar valse SEO-services leiden. U kunt vast komen te zitten op de sociale-mediasites, social bookmarking-netwerken en alle andere black hat-achtige sites.

Verwijzingsspam verwijderen

Weg # 1: voeg de gefilterde accountweergave toe

U kunt de gefilterde accountweergave toevoegen om verwijzende spam te verwijderen. Ga naar de beheerder> filters> Aangepaste filter> Taalinstellingen optie en maak nieuwe filters waar u zoveel verdachte websites kunt toevoegen als u wilt. Als u een aantal ongefilterde weergaven heeft, moet u deze aan afzonderlijke filters toevoegen en vergeet niet uw filters een naam te geven als darodar, buttons-for-website en anderen.

Weg # 2: maak het aangepaste segment

Het is mogelijk nieuwe aangepaste segmenten te maken in de sectie Acquisitie> Bron / medium. Deze procedure is echter handig als u doorlopend verwijzingsverkeer heeft en de rangschikking van uw site hierdoor wordt geschaad.

Als u niet graag veel tijd besteedt aan het toevoegen van spammers en verwijzende sites aan de filters, kunt u naar de add-ons voor Google Analytics gaan in de sectie Solutions Gallery, waar u gemakkelijk de verwijzende spam kunt segmenteren. Zorg ervoor dat u gesegmenteerd bent om de verwijzingen door de Analytics-edge te verwijderen en alle geïrriteerde verwijzingen uit de Google Analytics-rapporten hebt verwijderd.

Het is spijtig dat spammers steeds betere en effectievere manieren vinden om spam te ontvangen, maar er is niets om je zorgen over te maken. Het is een deel van je taak om van ze af te komen en filters te blijven maken waar de genoemde sites regelmatig kunnen worden toegevoegd. Houd er rekening mee dat er geen one-size-fits-all oplossing is om verwijzingspam permanent te verwijderen, maar u kunt ze elimineren, detecteren en updaten door de instellingen in uw Google Analytics-account aan te passen. Als u ooit verwijzingsspam heeft ontvangen in het Google Analytics-account, moet u onmiddellijk filters maken.

November 29, 2017
De expert van Semalt Islamabad deelt 2 manieren om verwijzingspam te blokkeren in Google Analytics
Reply