Back to Question Center
0

Direct verkeer of hoe u uw Google Analytics kunt verbeteren - Semalt Expert

1 answers:

Direct verkeer is een bepaalde URL die mensen rechtstreeks intypen of via hun browserbladwijzers. Google Analytics en alle andere webanalysesystemen zijn afhankelijk van de HTTP-taal van een header die verwijzende URL wordt genoemd en die gebruikers naar de relevante webpagina's leidt. Als de hoeveelheid direct verkeer groter is dan verwacht, is de kans groot dat spammers uw Google Analytics-account hebben geraakt. Maar als het directe verkeer tot tien procent van uw gegevens bevat, is dat een normaal bereik en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Artem Abgarian, de Semalt Senior Customer Success Manager, is van mening dat een van de beste manieren om onjuist direct verkeer te verminderen, het taggen van uw campagnes is en het controleren van het aantal bezoekers op uw website. Met dit proces worden het campagneverkeer en directe bezoeken toegeschreven aan de juiste bron, ongeacht waar het verkeer vandaan komt.

Wat is direct verkeer?

Als iemand de domeinnaam in zijn / haar browser heeft getypt en de bladwijzer heeft gebruikt om toegang te krijgen tot uw site, krijgt u direct bezoekersverkeer. Het is belangrijk om te onthouden dat de directe sessies op elk moment kunnen plaatsvinden en uw Google Analytics-account controleert of het directe verkeer legitiem is of niet. Enkele andere voorbeelden zijn:

  • Klikken op een e-maillink, afhankelijk van de serviceprovider
  • Door te klikken op de koppeling van een Microsoft Office of uw PDF-bestand
  • Toegang tot de website vanaf de verkorte URL
  • Klikken op de koppeling vanuit de mobiele sociale mediatoepassingen zoals Twitter en Facebook. De meeste van de telefoon-apps geven de verwijzingsinformatie niet door..
  • De niet-beveiligde sites controleren (HTTP) en deze vergelijken met de beveiligde sites (https). In een dergelijke situatie zal uw beveiligde site de verwijzer niet doorgeven aan een niet-beveiligde website.

Rechtstreeks verkeer heeft de mogelijkheid om verschillende bronnen te omvatten en de bezoeken worden altijd geregistreerd in uw Google Analytics-account.

Correcties voor direct verkeer

Als u van mening bent dat het verkeer dat uw site ontvangt niet goed genoeg is, kunt u een van de manieren gebruiken om dit aan te pakken door de trackingparameters of tag-URL's toe te voegen aan de specifieke campagnes. U kunt bijvoorbeeld het verkeer eenvoudigweg voorkomen door verwijzingsspam door relevante parameters toe te voegen die ervoor zorgen dat alle sessies van een bepaalde campagne worden weergegeven als e-mail in het Google Analytics-account.

Verkeer van direct verkeer aan uw klanten

Als u merkt dat het directe verkeer aan het stijgen is, moet u het aan uw klanten uitleggen met de juiste voorbeelden. Wees duidelijk en transparant over het feit dat de gegevens van elke bron in directe emmers terecht kunnen komen. U moet verschillende scenario's die kunnen leiden tot Direct, zoals de e-mails, zoekmachine s of backlinks , adequaat uitleggen met https-websites. De kans is groot dat deze informatie uw klant ongelukkig maakt, maar u moet niemand bedriegen en moet aandacht schenken aan het ontvangen van organisch verkeer van Google, Bing en Yahoo.

Conclusie

Het klopt dat direct verkeer de vloek is voor analytics-professionals. Maar u kunt de juiste stappen nemen om dit probleem aan te pakken en uw klanten op een betere manier tevredenstellen. Zorg ervoor dat u regelmatig uw Google Analytics-account controleert en houd de verkeersbronnen in de gaten.

November 29, 2017
Direct verkeer of hoe u uw Google Analytics kunt verbeteren - Semalt Expert
Reply