Back to Question Center
0

Dupliceren of niet dupliceren? - Deskundige van Semalt, Natalia Khachaturyan weet het juiste antwoord!

1 answers:

Dubbele inhoud heeft bij SEO-deskundigen voor een langere periode tot verwarring geleid. Het voelt alsof SEO bugbear moet worden verwijderd, anders kan uw site worden verwijderd van de rangorde. Hoewel dubbele inhoud gepaard gaat met een boete, is er een manier waarop Google een classificatiealgoritme gebruikt om ervoor te zorgen dat dubbel materiaal de andere pagina's op uw site niet beïnvloedt.

De inhoudstrateeg van Semalt , Natalia Khachaturyan, vertelt dat Google geen dubbele inhoud rangschikt, op voorwaarde dat er een andere pagina is met vergelijkbare inhoud die populairder is op de site. Als uw website meerdere pagina's met dezelfde inhoud heeft, kan het Google moeilijk vinden om de juiste versie te kiezen. Het toont slechts één versie van de inhoud in de zoekresultaten en de andere versies zijn verborgen. Veel SEO-experts zien dit als een penalty. In een dergelijk scenario gebeuren er drie dingen:

  • Google rangschikt de pagina niet;
  • Het gewicht van die pagina is te verwaarlozen;
  • De site zal worden gemarkeerd als een betrouwbare bron van kwaliteit en unieke inhoud;

Dit geeft de webmasters een reden om het gevoel te hebben dat het een penalty is, maar het is van vitaal belang om te weten dat dit niet alle zoekmachines te maken hebben. Er zijn talloze strategieën gebruikt in dubbele inhoud, maar niet alle zijn in het beste belang van website-gebruikers en zoekers.

Er zijn veel netwerken gebruikt door websites die specifiek bedoeld zijn om inhoud te dupliceren, in de hoop dat hierdoor het zoekverkeer kan worden vastgelegd. Ze zijn niet bedoeld om enige waarde aan de site toe te voegen, en in het algemeen voegen ze geen waarde toe. U moet rekening houden met de massa van de inhoud om een ​​plan te bedenken om te weten waar de zoekmachine fout is gegaan. Er zijn talloze soorten dubbele inhoud, waaronder:

Gekopieerde pagina's

Als eigenaar van een site kunt u waardevolle inhoud tegenkomen op een andere website..Na het lezen van de inhoud, voelt u dat u deze op uw site wilt delen. Dit is echter geen goed idee, omdat dit niet uw originele inhoud is en het slecht gewaardeerd zal worden. Uiteindelijk kan een dergelijke praktijk leiden tot een algemene daling van de domeinscore van uw website.

De beste manier om dit probleem op te lossen, is het gebruik van een canonieke tag met meerdere domeinen. Voeg het toe om te laten zien dat de originele inhoud op een andere website staat. De zoekmachines weten dan dat de inhoud is gekopieerd en opzettelijk op uw site staat.

Je moet je realiseren dat in dit geval al het gewicht van de link naar de bron van de inhoud gaat. Op deze manier behoudt u, als u veel links gebruikt, een klein percentage van het gewicht. Als mensen van de inhoud houden, kan het aantal keren dat ze de site bezoeken de daling van de paginaclassificatie te boven gaan.

Dubbele productinformatie

Neem een ​​situatie waarbij u een bedrijf bezit dat producten van verschillende fabrikanten krijgt. U moet informatie zoals beschrijvingen, specificaties en afbeeldingen ontvangen om ze op uw site te plaatsen. U verstrekt de exacte informatie zoals opgegeven door de fabrikant.

Hoe het op te lossen: u moet uw website uit elkaar halen. U moet de beschrijvingen herschrijven en unieke foto's voor uw product plaatsen, die u kunt krijgen van andere sites, zoals productrecensies.

Nadeel: de strategie kan tijdrovend zijn omdat u nuttige informatie moet verzamelen om het product te beschrijven.

Productlijsten met meerdere pagina's

Dit omvat het genereren van URL's of als uw site veel pagina's bevat die de vergelijkbare kernproducten beschrijven.

Hoe het probleem op te lossen: als u bijvoorbeeld met vijf items te maken hebt en u een nieuwe URL genereert telkens wanneer u het artikel sorteert op basis van formaat en prijs in plaats van alfabetische volgorde, zult u minder pagina's met dezelfde inhoud hebben op verschillende URL's.

Dubbele inhoud kan stressvol zijn. Als u het probleem vroeg genoeg kent, kunt u het probleem oplossen voordat het van invloed is op uw positie. U zult in staat zijn plannen te bedenken om ervoor te zorgen dat het gewichtsverlies via duplicatie geen significante invloed heeft op uw rangschikking. De oplossingen voor deze problemen kunnen tijdrovend zijn, maar ze zijn de moeite waard, omdat het helpt bij het genereren van een hoge ROI bij elk bezoek aan uw website.

November 29, 2017
Dupliceren of niet dupliceren? & Ndash; Deskundige van Semalt, Natalia Khachaturyan weet het juiste antwoord!
Reply