Back to Question Center
0

Expert Semalt Islamabad: tips voor het bestrijden van verwijzingspam in Google Analytics

1 answers:

Verwijzerspam wordt gemaakt door crawlers, spiders en bots met de bedoeling u naar de referral-sites te lokken en u aan te zetten producten online te kopen. Deze spam is gericht op de statistiek van uw site en is gegroeid. Een nieuwe verwijzende spam die werd gelanceerd, is link.zhihu.com. Als u deze of een soortgelijke URL bezoekt, wordt u omgeleid naar een pagina waar de spammers willen dat u hun producten koopt of online hun inhoud promoot.

Vaak is verwijzingspam gericht op het promoten van virussen en malware op het internet en moet je voorzichtig zijn tijdens het bezoeken van de spamlinks en ze online te bekijken. Zorg ervoor dat u ze verwijdert in uw Google Analytics-account. Je denkt misschien dat de verwijzende spam onschadelijk is omdat het het verkeer naar je website verhoogt, maar je hebt het mis. Bots en spiders genereren dit type verkeer en de hits die u ontvangt, zijn niet echt. Blijkbaar verhoogt dit uw bouncepercentage en is de tijd die u op uw website doorbrengt nul seconden. Het spookverkeer levert je geen positieve resultaten op en maakt je een pak slaag van de Google Analytics-gegevens. Afhankelijk van verwijzer is spam een ​​black hat SEO-strategie en wordt deze gebruikt door niet-legitieme bedrijven en serviceproviders.

Een vooraanstaand expert van Semalt , Sohail Sadiq, legt hier uit hoe de verwijzende spam kan worden geïdentificeerd

Er zijn enkele manieren om de verwijzende spam in uw Google Analytics-account te identificeren, zoals:

  • Als u de taal niet op uw analysegegevens hebt toegepast en iets anders gebruikt om uw site te beschrijven.
  • Als de hostnaam bijna dagelijks door onbekende gebruikers wordt bezocht.
  • Als u de verwijzings-URL's zoals darodar.com en free-website-buttons.com heeft.
  • Als de site is getroffen door Russische spam en de hacker u dreigt te stelen van uw creditcard- of bankgegevens..

Verwijzingsspam blokkeren in Google Analytics

Er zijn verschillende manieren om verwijzende spam in uw Google Analytics-account te voorkomen. De eerste is om de filters te gebruiken en de tweede is om ze helemaal te blokkeren.

Filters zijn een gemakkelijke manier om verkeer van lage kwaliteit in de rapporten te weigeren. Ze zijn gemakkelijk te maken en de verwijzingen worden nooit opgenomen zodra u de verdachte websites aan uw filters hebt toegevoegd.

U kunt het .htaccess-bestand bewerken met deze code:

#Stop referral spam

RewriteCond% {HTTP_REFERER} voorbeeldI \ .com [NC, OF]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} voorbeeldII \ .com [NC, OF]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, OF]

RewriteRule. * РІР [F]

Deze code moet worden geplaatst samen met de URL's die u wilt verwijderen. U kunt ook de regel "RewriteCond" kopiëren en invoegen voor alle URL's die u mogelijk wilt blokkeren in uw Google Analytics-account.

Gebruik filters om verwijzingen naar de geest te blokkeren

Het klopt dat het blokkeren van het .htaccess-bestand gemakkelijk is, maar de meeste spammers zijn slim genoeg om het niet te laten gebeuren. In dergelijke omstandigheden kun je filters gebruiken om verwijzingen naar de geest te blokkeren. Er zijn enkele tutorials om inspiratie uit te halen. Het eerste wat u moet doen, is het analytische verkeer filteren op de hostnaam. De spookverwijzingen en refererspam verschijnen als ongeldige hostnamen in uw Google Analytics-account. U moet eerst hun locatie vinden en deze blokkeren in het gedeelte Beheerder. Zorg ervoor dat je alle verdachte websites en spookverwijzingen hebt geblokkeerd met behulp van deze methode.

November 29, 2017
Expert Semalt Islamabad: tips voor het bestrijden van verwijzingspam in Google Analytics
Reply