Back to Question Center
0

Geschraapte inhoud en hoe het van invloed is op uw siteclassificaties - expert van Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Scraping-inhoud kan worden omschreven als het selecteren van inhoud van andere plaatsen op internet en het publiceren ervan als uw eigen werk op uw website. Er zijn veel websites die inhoud bevatten van andere websites. Sommige websites kiezen artikelen van een andere website en publiceren deze als hun eigen werk, terwijl andere websites gaan zo ver als het kopiëren van de volledige websites.

Dit soort gedrag is in strijd met de richtlijnen van Google en de auteursrechtwetgeving in de Verenigde Staten en een aantal andere landen. De meeste mensen die content schrappen, realiseren zich dat ze het verkeerde doen. Dus als je niet gelooft dat je inhoud scrapt, dan ben je dat waarschijnlijk niet.

De inhoudstrateeg van Semalt , Natalia Khachaturyan, zegt dat het raadzaam is om voorzichtig te zijn als het gaat om het weergeven van informatie van andere websites, als u zich wilt ontdoen van geschraapte inhoud. Soms hebben webmasters 'twitterfeeds' of 'laatste feeds' in hun zijbalk. Het is niet per se slecht. In de meeste gevallen is het prima om dergelijke dingen in je zijbalk weer te geven. Als u echter te veel informatie uit te veel bronnen weergeeft, loopt u het risico dat u de Google-richtlijnen overtreedt.

Dit genereert de volgende vraag, hoeveel is teveel? Er is geen specifiek antwoord op deze vraag, maar het is volkomen logisch dat inhoud van andere bronnen niet meer dan 10 procent van uw webinhoud mag bevatten Een goed voorbeeld is een typische blog met een zijbalk van de nieuwsfeed. Als uw blogberichten te kort zijn, is het waarschijnlijk dat uw nieuwsfeeds meer inhoud hebben dan uw blog.

Bedenk hoe een zoekmachine zo'n pagina zou bekijken. Er wordt geconcludeerd dat het grootste deel van uw pagina is gevuld met inhoud die niet origineel is, of herhaalde inhoud zoals uw voettekst en logo. Als gevolg hiervan wordt de webpagina mogelijk niet als een geweldige bron voor het onderwerp van de inhoud beschouwd.

U moet weten dat Google enkele voorbeelden heeft gegeven van wat het als schavend beschouwt. Zo worden websites die inhoud van andere websites kopiëren en opnieuw publiceren zonder er enige vorm van inhoud of waarde aan toe te voegen, beschouwd als inhoudsscrappers. Hetzelfde geldt voor sites die inhoud van andere websites kopiëren en deze vervolgens enigszins wijzigen, bijvoorbeeld door ze in synoniemen te plaatsen en ze vervolgens opnieuw te publiceren. Ze kunnen ook proberen de inhoud aan te passen met behulp van geautomatiseerde technieken zoals artikelspinners.

Evenzo kunnen sommige sites feeds met een constante inhoud van andere websites reproduceren zonder hun gebruikers enige vorm van organisatie of voordelen te bieden. Deze zijn in strijd met de richtlijnen van Google en kunnen hiervoor streng worden gestraft.

Scraping-inhoud stopt niet alleen bij geschreven inhoud. Hetzelfde geldt voor ingesloten inhoud zoals afbeeldingen, video en andere media. In dit geval kunnen sommige websites deze inhoud van andere websites insluiten zonder noodzakelijkerwijs een substantiële waarde aan de gebruiker toe te voegen. Dit kan ook streng worden bestraft door zoekmachines. Het zal je ranking in zoekmachines alleen maar schaden, in plaats van te helpen.

November 29, 2017
Geschraapte inhoud en hoe het van invloed is op uw siteclassificaties - expert van Semalt, Natalia Khachaturyan
Reply