Back to Question Center
0

Hebt u uw computer beschermd tegen botnetaanvallen? - Zo nee, volg de tips van de ploeg

1 answers:

Nik Chaykovskiy, de Semalt Customer Success Manager, zegt dat botnets bestaan ​​uit netwerken van "zombiecomputers", die vaak door malware worden geïnfecteerd en door een externe host worden bestuurd. In dergelijke gevallen start een online fraudeur opdrachten op zoals het verzenden van spam of het aanvallen van andere computers. Een bot is schadelijke software die informatie kan verzenden en ontvangen van een unieke externe Command and Control (C & C) -server. Deze robot kan worden gebruikt door mensen met kwaadaardige bedoelingen om schade aan hun slachtoffers toe te brengen. In het verleden zijn bots in verband gebracht met veel cybermisdaden zoals DDoS-aanvallen. Mensen die commerciële websites hebben, zijn bekend met enkele witte hoed-bots. Google, Yahoo en Bing gebruiken bijvoorbeeld bots als webcrawlers om naar websites te gaan en belangrijke website-informatie op te halen.

Wat een botnet is

Een enkele bot vormt de functionele eenheid van een botnet. Een bot is een eenvoudig programma waarvan de code het toestaat om commando's uit te voeren vanaf een externe host. De bot moet op een verkapte manier zijn weg vinden naar de computer. Vanaf hier moet de bot communiceren met een externe server op Command and Control. De aanvaller gebruikt vervolgens een clientprogramma om aanvallen op dit netwerk van botnets te starten.

Zodra de app is gecodeerd, betekent sommige zwarte hoed digitaal dat deze wordt doorgegeven aan de slachtoffers. Grote botnet-aanvallen tasten meer dan 20.000 computers aan. De aanvallers gebruiken trucs om mensen hun malware op hun computers te laten installeren. Mensen kunnen bijvoorbeeld besluiten spam-e-mails naar hun klanten te sturen. Deze e-mails kunnen schadelijke en phishing-links bevatten. Andere mensen sturen mogelijk bijlagen met malware en Trojaanse paarden..Deze aanvallen richten zich op de eindgebruiker van de computer, die het kwetsbare slachtoffer is.

De bots moeten in een uniform controlesysteem blijven. Deze bots communiceren met elkaar volgens de methoden zoals:

  • Peer to peer. Deze bots communiceren en sturen commando's naar elkaar. De botmaster kan echter nog steeds de algehele communicatie in het botschema regelen.
  • C & C bij een botnet. Dit is een verticale instructievorm. De aanvaller verzendt opdrachten rechtstreeks naar het netwerk vanaf een C & C-server. Dit is waar ze verschillende aanvallen uitvoeren.
  • Hybride modus. De methode combineert bovenstaande technieken.

Mensen kunnen talrijke botnetaanvallen uitvoeren met behulp van bot-netwerken. Sommige gebruikers kunnen bijvoorbeeld spam-e-mails verzenden. In het recente verleden waren misdaden zoals gegevensdiefstal altijd het resultaat van botnetsactiviteit. Gevallen machines brengen bijvoorbeeld de beveiliging van het internet in gevaar. Gebruikers die gevoelige gegevens op hun computers opslaan, riskeren alles te verliezen aan hackers. Bijvoorbeeld creditcarddiefstal, financiële gegevensdiefstal en verlies van inloggegevens.

Conclusie

Het is essentieel om te leren botneaanvallen te blokkeren. In de meeste gevallen beginnen botnets met eenvoudige malwareprogramma's die zonder dat zij op de computer van een persoon komen. In al deze gevallen kan bewustzijn de staat van cyberbeveiliging verbeteren. De overheid kan burgers beschermen tegen cybercriminelen.

November 29, 2017
Hebt u uw computer beschermd tegen botnetaanvallen? & Ndash; Zo nee, volg de tips van de ploeg
Reply