Back to Question Center
0

Hoe te voorkomen dat het wordt gemarkeerd als spam - Midalt Tips

1 answers:

Als u geen internet gebruikt, is de kans groot dat spamfilters uw e-mails markeren. Igor Gamanenko, de Semalt Customer Success Manager, stelt dat een van de belangrijkste redenen waarom het moeilijk is om te voorkomen dat e-mails naar spam gaan, is dat de spam strenger is dan je inbox. Bijna alle ISP's gebruiken meerdere spamfiltertechnieken en sommige gebruiken creatieve en onvoorspelbare manieren om spam te bestrijden. Hier zijn de tips om uw e-mailbezorging binnen een paar minuten te verbeteren.

Focus op goede en boeiende inhoud

Het is belangrijk om te focussen op hoogwaardige en informatieve inhoud. Als de inhoud waardevol is voor uw contacten, zullen ze het zeker leuk vinden om uw e-mails regelmatig te lezen. Zorg ervoor dat je ze kwaliteitsartikelen stuurt om te lezen, en het blijft fris, interessant en actueel voor maximale belichting. Als je herhaaldelijk promotionele en nutteloze dingen hebt verzonden naar je contacten, kunnen ze je e-mail-ID blokkeren en zul je geconfronteerd worden met afhandelbaarheidsdalingen.

Verwijder alle inactieve contacten

Als uw e-mailcommunicatie ongewenst is, zal uw belangrijkste internetprovider deze verzenden. En als u e-mails stuurt naar verschillende inactieve contacten die niet eens de moeite nemen om uw tekst te lezen, is het beter om die inactieve verbindingen zo snel mogelijk te verwijderen. Maak de abonnees routinematig schoon uit de lijst en deel ze in segmenten volgens uw vereisten. Er zijn verschillende tools voor engagementbeheer beschikbaar om uw werk gemakkelijker te maken..Stuur e-mails naar de contactpersonen die de afgelopen zes maanden actief zijn geweest en zorg ervoor dat u regelmatig nieuwe abonnees aan uw e-maillijst toevoegt.

Beoordeel het aanmeldingsproces en denk aan de abonnees

Je moet je aanmeldingsprocedure altijd bekijken en proberen jezelf in de schoenen van je abonnees te plaatsen. Als je ze inhoud stuurt die ze nooit hadden verwacht, zullen de abonnees het niet lezen en het als spam markeren. Daarom moet u professionele of vriendelijke taal gebruiken in uw inhoud en deze een aantrekkelijke en nuttige uitstraling geven. Het is niet nodig om uw sjabloon en logo steeds opnieuw te wijzigen, omdat dit uw ontvangers in verwarring kan brengen en zij mogelijk spamklachten tegen uw bedrijf kunnen indienen.

Vermijd het verzenden van afbeeldingen en afbeeldingen naar e-mails

Het verzenden van afbeeldingen en afbeeldingen in de e-mails kan uw abonnees irriteren, vooral wanneer de foto's groot formaat zijn. Als u enkele foto's wilt verzenden, moet u uw eigen afbeeldingen ontwerpen of de e-mailtekst in de vorm van afbeeldingen schrijven, waardoor deze een aantrekkelijk en aantrekkelijk uiterlijk krijgt. Aan de andere kant is het beter om platte tekst e-mails naar uw abonnees te sturen.

Stuur gerichte, gepersonaliseerde en getriggerde e-mails en blaas de campagnes op

Als u leads wilt genereren, moet u gerichte en gepersonaliseerde e-mails sturen naar uw abonnees. Meestal wordt deze trend aangemerkt als spam, maar als uw inhoud nuttig en aantrekkelijk is, markeert geen enkele ontvanger u als spam. Op het basisniveau moet u welkomstberichten verzenden naar al uw abonnees en deze e-mails één keer per week blijven sturen om hun aandacht elk seizoen intact te houden.

Laatste gedachten

Uw primaire aandacht moet worden gevestigd op een lijst met actieve contacten. Je kunt ze promotionele e-mails sturen, maar de tekst mag niet zonder betekenis of vreemd zijn. Als u zich richt op kwaliteit, is de kans groot dat uw contacten blije klanten worden.

November 29, 2017
Hoe te voorkomen dat het wordt gemarkeerd als spam - Midalt Tips
Reply