Back to Question Center
0

Islamabad-expert van Semalt: wat verwijzende spam is en hoe het te stoppen

1 answers:

Google Analytics is een van de meest invloedrijke, nuttige en beroemde webanalysediensten tot nu toe. Het rapporteert en volgt het verkeer van een website en biedt de analytische hulpmiddelen voor marketing- en SEO-doeleinden. Het is veilig om te zeggen dat Google Analytics momenteel de beste en meest betrouwbare volgservice op internet is. Helaas hebben de spammers een schaduwrijke manier bedacht om verkeer naar hun eigen websites te trekken met behulp van uw Google Analytics-account en uw website.

Verkeer wordt beschouwd als de meest waardevolle factor bij het evalueren van de prestaties en de rangschikking van een website. Hoe waardevoller uw site wordt, hoe hoger uw kansen om winst te behalen uit de online business. Er zijn meerdere dingen die de kwaliteit van uw websiteverkeer beïnvloeden .

Om erachter te komen of uw site kwalitatief goed verkeer ontvangt of niet, moet u rekening houden met de volgende dingen die hier door Nelson zijn bepaald Gray, een topdeskundige van Semalt .

Wat is nepverkeer?

Het valse of valse verkeer wordt gegenereerd door spiders, crawlers en bots en het echte verkeer komt voort uit menselijke interactie. In uw Google Analytics-account wordt het valse verkeer ook als echt geregistreerd en kunnen de spammers gemakkelijk trick met uw Google Analytics-rapporten met paginaweergaven, gebeurtenissen, trefwoorden, schermweergaven en transacties. Voor dit doel hebben ze uw Google Analytics-property-ID nodig.

Verwijzingsspam en hoe dit het Google Analytics-account beïnvloedt

De verwijzer is een type link dat via de HTTP-header wordt gedeeld wanneer uw webbrowser van de ene site naar de andere navigeert. De informatie wordt bijgehouden in uw Google Analytics-account en geeft u het nauwkeurige rapport over wie uw doelgroep is en hoe de mensen omgaan met uw site. Het is veilig om te zeggen dat de verwijzingspam de Google Analytics-rapporten ernstig verknoeit. De effecten hangen af ​​van de grootte van uw website. Als u een grote website heeft met veel weergaven kan de verwijzende spam geen groot probleem voor u creëren. En als u een kleine of middelgrote website bezit, is de kans groot dat Google, Bing en Yahoo zijn zoekmachine niet verbeteren rangschikking vanwege referrerspam.

Spammers doen hetzelfde aan talrijke Google Analytics-accounts met behulp van bots en spiders. Ze willen u naar hun websites trekken en genereren veel inkomsten uit uw klikken en paginavertoningen.

Hoe de referrerspam te detecteren en op te lossen?

Om de verwijzende spam te detecteren en te verhelpen, moet u naar het verwijzingsrapport van uw Google Analytics-account navigeren en de datum wijzigen in de laatste drie maanden. Als u dit doet, ziet u dat het bouncepercentage in de loop van de tijd afneemt en dat de kwaliteit van uw verkeer automatisch wordt verbeterd. De verwijzingen met 15 of meer sessies hebben een bouncepercentage van 0% of 100%. Als u niet zeker weet hoe u het moet detecteren en repareren, gaat u naar uw Google Analytics-account en maakt u handmatige filters waar u de verdachte domeinnamen kunt toevoegen.

Zodra u de referrerspam herkent, zou u de sites zoals darodar.com zo vroeg mogelijk moeten blokkeren, zodat ze uw website niet opnieuw bezoeken. Omdat hun bezoeken worden vastgelegd in het serverlogboek en uw Google Analytics-rapport, kunt u uw .htaccess-bestand ook bewerken. De sleutel tot het blokkeren van de referrerspam is door de verdachte site te openen en uit te filteren. U moet het .htaccess-bestand regelmatig bijwerken om de veiligheid van uw site te waarborgen.

November 29, 2017
Islamabad-expert van Semalt: wat verwijzende spam is en hoe het te stoppen
Reply