Back to Question Center
0

Onze wereld na Wiki-creatie - Inzicht van Semalt

1 answers:

Wikipedia is een gratis en beroemde encyclopedie, die meer dan 36 miljoen artikelen in 250 verschillende talen heeft. Momenteel is het de grootste en meest betrouwbare bron van informatie op internet geworden. English Wikipedia alleen al heeft meer dan vijf miljoen artikelen en is de zesde meest bezochte website op internet.

Ryan Johnson, de klantmanager van Semalt , stelt dat vóór de oprichting van Wikipedia het grootste en beste bestand van kennis de Yongle Encyclopedia was, die naar verluidt 22.935 manuscriptrollen bevat. Toen Jimmy Wales de website in 2001 oprichtte, was de originele versie van Wikipedia beschikbaar voor iedereen op internet. Tegenwoordig bezoeken meer dan een half miljoen mensen maandelijks de verschillende pagina's van Wikipedia. Meer dan 80.000 vrijwilligers bewerken de pagina's regelmatig en talloze mensen hebben internet nooit gekend zonder Wikipedia. Het is gekoppeld aan andere websites en blogs in een groot aantal.

Leraren, onderzoekers, journalisten, studenten en medische professionals zijn vanwege hun accurate informatie afhankelijk van Wikipedia. We kunnen bijna alle onderwerpen in deze encyclopedie doorzoeken en de experts hebben zijn gegevens gebruikt om dingen uit kaskrakerfilms te voorspellen aan de beurskoersen. Na verloop van tijd hebben verschillende schrijvers en editors naar voren gekomen en Wikipedia's pagina's in meerdere talen bewerkt. Ambtenaren, politici, actoren en alle soorten mensen gebruiken het als de belangrijkste bron van informatie op internet..Zelfs het voormalige hoofd van IBM die meer dan 47.000 bewerkingen van de woorden 'waaruit' heeft gemaakt, noemt Wikipedia de beste website.

In tegenstelling tot Google, Facebook en Apple is Wikipedia geen winstgevende gigant op internet. Apple Inc. heeft bijvoorbeeld de beste en grootste jaarlijkse winst in de bedrijfsgeschiedenis geregistreerd en heeft de loyaliteit van wereldwijde klanten gewonnen vanwege de verfijnde services en producten.

Aan de andere kant is Wikipedia altijd de eenvoudige en kale tekstgebaseerde website geweest met veel artikelen die elke dag worden gepubliceerd. Deze door vrijwilligers gestuurde encyclopedie opereert als een belangrijke non-profit organisatie in de wereld, die grotendeels wordt ondersteund door donaties van de wereldwijde gemeenschap. Wikipedia heeft altijd nieuwe records geplaatst en heeft nieuwe ideeën voor advertenties geïntroduceerd via de gesponsorde pagina's en links.

Hoewel Wikipedia niets opbrengt, heeft het de reeksen bedrijfsmodellen en sociale media de afgelopen maanden verstoord, van schoolonderwijs tot het publiceren van artikelen. Wikipedia wordt vaak beschuldigd van het vernietigen van de economische modellen en maakt zich schuldig aan het verwijderen van de verouderde gegevens en geeft ruimte aan bijgewerkte informatie.

Het is belangrijk voor Wikipedia om zich op nauwkeurigheid te concentreren en het moet relevant blijven voor alle leeftijden. Ongetwijfeld heeft Wikipedia de manier veranderd waarop we artikelen op internet zoeken, maar het heeft nog steeds veel gebreken. Het moet dus een punt bereiken waarop er geen ruimte is voor onnauwkeurige en verkeerde informatie.

Aanpassing aan de mobiele technologie moet prioriteit krijgen, omdat veel mensen mobiele apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot internet. Als Wikipedia de gewenste doelen wil bereiken, moet het zichzelf toegankelijk maken via alle apparaten en in alle talen. In slechts vijftien jaar is Wikipedia de beste en grootste samenwerkingsinspanning van de mensheid geworden. De dynamische geschiedenis van de geschiedenis betekent dat er in de toekomst niets meer zal worden weggespoeld.

November 29, 2017
Onze wereld na Wiki-creatie - Inzicht van Semalt
Reply