Back to Question Center
0

Optimaliseer de zoekwoorddichtheid met de expert van Semalt, Natalia Khachaturyan

1 answers:

Sleutelwoorden veroorzaken veel verwarring bij ondernemers, daarom zijn sommigen misschien sceptisch over het starten van SEO. Momenteel is er een stroom van bedrijven die beweren diensten aan te bieden die een website naar de top van Google-resultaten kunnen leiden. Vragen als welke een van hen liegt en welke niet, of dat investeren in SEO de juiste keuze is, zullen zich zeker voordoen. In dit verband biedt de inhoudstrateeg van Semalt , Natalia Khachaturyan, een eenvoudige oplossing voor het gemarkeerde probleem:

De meeste mensen begrijpen het gebruik van sleutelwoorden in SEO vaak verkeerd

In 2009 legde Matt Cutts uit dat Google geen zoekwoorden meer gebruikte als onderdeel van hun zoekalgoritme. Ondanks deze waarschuwing, blijven mensen deze misvatting hebben dat zoekwoorden essentieel zijn voor hun SEO. Ze blijven de metatag voor zoekwoorden gebruiken, ondanks het feit dat Google.com deze volledig negeert.

Trefwoordvulling

Toen SEO nog in de kinderschoenen stond, was een van de problemen waar zoekmachine mee worstelde, het gebruik van keyword stuffing. In eerste instantie konden zoekmachines zich alleen richten op de factoren op de pagina voordat ze verfijnd genoeg werden om met off-page factoren om te gaan, zoals het gebruik van backlinks . Zoekwoorden behoorden tot de on-page factoren die webontwikkelaars in de backend van een website zouden plaatsen met behulp van een trefwoordmetatag.

De tactiek werd snel misbruikt door een activiteit die bekend staat als 'keyword stuffing.' Keyword stuffing is een van de vele SEO-trucs die worden gebruikt als Black Hat-tactieken. Veel mensen kregen de wind van de manier waarop ze heel veel (soms irrelevante) zoekwoorden in de tag konden proppen om de zichtbaarheid van informatie te manipuleren. Gebruikers konden deze zoekwoorden niet zien, maar dit leidde wel tot misleidende en onnauwkeurige zoekresultaten.

De reactie van Google was om de metatag volledig te negeren tijdens het indexeren van het web en dit steeds duidelijk te maken. Hoezeer mensen dit ook als een mythe beschouwen, de waarheid is dat Google geen meta-tags voor zoekwoorden meer gebruikt bij het zoeken op het web..

Als Google de metatag negeert, betekent dit dan dat vulling met zoekwoorden de website niet zal schaden?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het gebruik van keyword stuffing schadelijk voor de website. Zoveel keyword stuffing biedt geen SEO-waarde, het verhoogt de kans op helemaal geen ranking. Google heeft een manier gevonden om te zoeken naar andere opvulmethoden voor zoekwoorden.

Cutts bevestigde dat de release van het Penguin-algoritme in 2012 de ranglijsten zou verlagen van sites waarvan wordt gedacht dat ze in strijd zijn met de bestaande kwaliteitsrichtlijnen van Google. Een van de richtlijnen van Google die al lang van kracht zijn, is het vermijden van het vullen van zoekwoorden. Er staat 'laad geen pagina's met irrelevante zoekwoorden'.

Het suggereert dat, ondanks dat Google de trefwoordtag niet gebruikt voor SEO-doeleinden, de algoritmen nog steeds op zoek zijn naar problemen met stuffen en manipulatie.

Andere tactieken van de zwarte hoed omvatten:

  • Onzichtbare tekst. Veel spammers vullen zoekwoorden in de tekst door hun kleuren op de achtergrond van de pagina aan te passen. Het idee hierachter is om deze zoekwoorden te verbergen voor de menselijke ogen, maar niet voor de zoekmachines. Hierdoor hopen spammers hun relevantie op de zoekresultaten te vergroten zonder het uiterlijk van de website te veranderen.
  • Verborgen tekst en links. Andere tekst achter afbeeldingen verbergen of het Cascading Style Sheet gebruiken als een alternatief voor het vullen van zoekwoorden. Ze gebruiken tags die het mogelijk maken om ze te verbergen in de respectieve browser maar ze leesbaar te houden voor de zoekmachines
  • Het opvullen van zoekwoorden buiten de meta-tag voor zoekwoorden. Zelfs als u overmatig gebruik maakt van zoekwoorden in andere tags op de website, kan dit ongewenste effecten hebben op de site in plaats van de positie ervan te verbeteren. Steeds een balans vinden tussen schrijven voor een mens en de zoekmachine en ervoor zorgen dat alle inhoud op een natuurlijke manier wordt gelezen.
  • Dubbele tagging. Verwijst naar wanneer de gebruiker titels en metabeschrijvingen over de site repliceert. Google beschouwt dit niet als herhaalde inhoud en gaat er dus van uit dat dit relevant is. In plaats daarvan behandelt het het als gedupliceerde inhoud en filtert het dus uit het zoekresultaat.

Waar gaan we naartoe vanaf hier

?

Een goede benadering van SEO is veelzijdig. Het komt echter allemaal neer op een sterke focus op de aangeboden inhoud en relevantie. Mensen moeten de manier veranderen waarop ze SEO benaderen en verschuiven van het gebruik van trefwoorden in zoektermen.

November 29, 2017
Optimaliseer de zoekwoorddichtheid met de expert van Semalt, Natalia Khachaturyan
Reply