Back to Question Center
0

Pas op voor Reaper, een nieuw soort Botnet - Semalt Expert

1 answers:

Botnets hebben meer dan één miljoen computer- en mobiele apparaten gevangen en groeien nog steeds in aantal. Beveiligingsanalisten hebben de serieuze waarschuwing uitgegeven over het nieuwe botnet dat bekendstaat als Reaper. Er wordt voorspeld dat de cyber-orkaan de internetdiensten en meerdere apparaten over de hele wereld verstoort. Het ergste is dat dit zonder uw medeweten op uw pc kan worden geïnstalleerd. Jack Miller, de Semalt Senior Customer Success Manager, stelt dat het zelfs in dergelijke apparaten zoals routers, smartphones en anderen kan doordringen en zeer gevaarlijk is.

Wat is een botnet?

Een botnet is een enorme verzameling online, kwaadaardige apparaten die worden aangestuurd door een centrale computer. In principe is het prima, behalve dat het een groot aantal geïnfecteerde computers, routers, tablets en smartphones bij elkaar brengt en verschillende nieuwe apparaten met malware en virussen infecteert. Een van de meest verraderlijke onderdelen is dat de gebruikers niet eens weten dat hun apparaten door botnets zijn geïnfecteerd, omdat deze malware stilzittende snode activiteiten uitvoert.

Botnets worden ook gebruikt om bepaalde onlinediensten, zoals de DDOS (Distributed Denial of Services), te verlagen en te targeten. Ze leveren ook een groot aantal spam-campagnes omdat gebruikers niet krijgen een idee dat botnets hun computers infecteren, het is gemakkelijk voor spammers om uw persoonlijke gegevens te stelen. Het ergste is dat cybercriminelen botnets maken en deze verkopen aan de bieders die deze gebruiken om cybercriminaliteit over de hele wereld uit te voeren.

Een paar maanden geleden zorgde het Mirai-botnet voor ernstige verstoringen in de Verenigde Staten en infecteerde veel routers. Het maakte gebruik van een aantal kwetsbaarheden in de beveiligingsinstellingen van apparaten en de beste kwetsbaarheid was Reaper.

Wat is een maaier?

Reaper kan gemakkelijk de weg vrijmaken naar steeds meer computer- en mobiele apparaten en vormt een ernstiger bedreiging dan zijn voorgangers. De beveiligingsanalisten brachten het probleem naar het publiek omdat ze iedereen op de hoogte wilden stellen van het botnet dat wereldwijd veel routers infecteerde.

Het team zag een toename in de pogingen om de IoT IPS-bescherming te penetreren en de omvang van dergelijke overnames werd snel duidelijk. Meer dan twee miljoen organisaties hebben geklaagd over geïnfecteerde apparaten in zowel Australië als de Verenigde Staten. Het onderzoeksteam heeft gesuggereerd dat de volgende cyberurricanes binnenkort zullen komen.

Hoe kan het voorkomen dat Reaper uw apparaat infecteert?

Vanaf nu zijn alle infecties die samenhangen met Reaper beperkt tot de routers en op internet gebaseerde camera's. U moet echter een anti-malware-programma op uw computer of mobiele apparaat installeren om uw apparaat te beschermen. Macs en pc's zijn zeer kwetsbaar voor dit soort malware, dus u moet BitDefender proberen. Gebruikers van Android en tablets kunnen voorkomen dat hun apparaten de juiste software installeren.

November 29, 2017
Pas op voor Reaper, een nieuw soort Botnet - Semalt Expert
Reply