← Back to Question Center
0

Semalt - 3 Tips om URL-parameters uit uw Google Analytics-rapporten te verwijderen

1 answers:

Google Analytics-parameters zijn een handige manier om de online marketinginspanningen te volgen. Als uw Google Analytics-account rommelig is met honderden tot duizenden unieke pagina's die niet echt bestaan, is de kans groot dat de lelijke URL's uw gegevens verstoren. Zulke URL's zien er niet normaal uit en de parameters worden keer op keer aan een enkele URL toegevoegd. Als gevolg hiervan worden de meeste bezoekers omgeleid naar uw homage en moet u het aantal bezoekers verhogen door de lelijke URL-parameters uit uw Google Analytics-rapporten te verwijderen.

Daarom moet u rekening houden met de volgende tips die Oliver King, een vooraanstaand expert van Semalt , heeft gegeven.

1. Sluit de queryparameters uit:

Controleer uw URL op taal- of sessie-informatie en sluit de queryparameters uit. Allereerst moet u bepalen welke URL-parameters onbruikbaar zijn en moeten worden uitgesloten van uw rapporten. De volgende stap is om de optie Weergave-instellingen in uw Google Analytics-account te controleren en de lijst met queryparameters toe te voegen die u wilt uitsluiten. Het is mogelijk om ze binnen enkele minuten op te ruimen. Hiervoor moet u de instellingen in het Google Analytics-account aanpassen en filters maken voor alle lelijke URL-parameters. Als u een nieuw Google Analytics-account wilt instellen, bent u misschien bang om uw gegevens te verprutsen met een ander Google Analytics-account..Om verwarring te voorkomen, gaat u naar het gedeelte Profiel van uw bestaande of nieuwe Google Analytics-account en voegt u de URL-parameters in verschillende filters toe. Vergeet na het toevoegen van de wijzigingen de wijzigingen niet op te slaan en wacht even voordat de gegevens in het nieuwe of bestaande Google Analytics-profiel zijn gestort.

2. Strip de site search:

U moet de zoekopdrachtparameters uitsluiten van uw Google Analytics-rapport om de veiligheid van uw site te waarborgen. Ga in de optie Weergave-instellingen naar de Site Search-instellingen en klik op de knop Stripqueryparameters uit de URL-knop. Houd er rekening mee dat de Google Analytics-accounts de gegevens niet koste wat kost opnieuw verwerken. Met andere woorden, u kunt de parameters van de vorige gegevens niet verwijderen. Dit betekent dat de gegevens in de toekomst de URL-parameters moeten verwijderen.

3. Consolideer de startpagina en slashes achteraan:

Als uw webserver een startpagina serveert die lijkt op het index.php-bestand, moet u de startpagina en de slashes consolideren. De Google Analytics kan een domein verwijderen, zoals rouletteegg.com, en controleert de resterende delen van een URL-reeks om het totale aantal unieke pagina's te tellen. Als gevolg hiervan kunnen de dynamische URL-parameters unieke pagina's maken voor Google Analytics om te worden opgenomen.

Slotgedachten:

Google Analytics zal uw meerdere URL's als de unieke pagina's registreren. Het rapport wordt dus overspoeld met honderden tot duizenden unieke paginaweergaven die niet bestaan ​​en geen waarde bieden voor uw bedrijf. Het is mogelijk dat uw URL-parameters geen inzichtelijke informatie bieden. De meeste URL-parameters met productnummers, korting en prijscodes worden bijvoorbeeld herkend als unieke paginaweergaven door uw Google Analytics-account.

November 29, 2017
Semalt - 3 Tips om URL-parameters uit uw Google Analytics-rapporten te verwijderen
Reply