Back to Question Center
0

Semalt-expert legt uit hoe referrerspam van invloed is op websitestatistieken

1 answers:

De meeste website-eigenaren hebben last van de gevolgen van verwijzend spamverkeer. In deze gevallen vormt verwijzende spam meerdere domeinen die verkeer naar de website laten gaan. Verwijderd spam-verkeer kan bijvoorbeeld uitbarstingen van menselijke bezoekers op de site zijn. In deze gevallen wordt het verkeer weergegeven in bulks die een 0 seconden-overeenkomst vormen. In sommige andere gevallen ervaren mensen minder webbezoeken in hun websitedashboard en een hoog bouncepercentage. Dit zijn gevallen waarin verwijzende verkeer van invloed is op de statistieken van de website. U moet referrer-spam detecteren en wegwerken om de meerderheid van deze webbezoeken uit te voeren. Verwijzingsspam scheept website-gegevens af waardoor de algehele website-ervaring lastig wordt.

Een van de leidende specialisten van Semalt , Jason Adler, definieert hier een aantal cruciale kwesties om hierin te slagen.

Verwijzing naar websites

Een verwijzende website is een domein dat beschikt over de software en hulpmiddelen voor het uitvoeren van backlinkingtaken. Van uw website ontvangt u mogelijk verkeer van domeinen naar uw GA-pagina. Evenzo zijn er andere gevallen waarbij mensen betaalde webbezoeken krijgen of veel klikken op producten van bedrijven zoals farmaceutische producten. Wanneer een link naar uw website afkomstig is van een ander domein, is de kans groot dat deze afkomstig is van verwijzende spam. In werkelijkheid bestaat de bron van de links niet meer. Bovendien kunnen het zombiecomputers of virussen zijn die contact opnemen met uw websites om nep-webbezoeken te vormen.

Soorten referrerspam

De spam van de verwijzer kan zich op twee verschillende manieren voordoen:

Verwijzingsrun voor Crawler

In sommige gevallen kunnen webcrawlers van enkele nuttige websites uw website vertragen. In dit geval maken ze sommige sites van pas komen en negeren uw robots.txt-bestand..Deze webbezoeken kunnen wel of niet worden weergegeven op het dashboard van uw website.

Ghostreferent spam

Deze tactiek maakt meerdere functionaliteitsfuncties op een website mogelijk. Bovendien zijn er tal van functies die mensen gebruiken om getallen in GA-accounts weer te geven. Dit verkeer wordt niet weergegeven op het dashboard van uw site.

Redenen voor referrerspam

Er zijn veel motieven achter de referrerspam-SEO. Veel mensen gebruiken deze methoden om meetgegevens te vervalsen en legitieme bronnen te maken. Enkele van de redenen waarom deze kwaadaardige aanvallen referrer-spam gebruiken, zijn bijvoorbeeld:

1. Verhoogde webbezoeken

De meeste mensen gebruiken referrerspam om hun webbezoeken te verbeteren. Ze sturen tonnen verkeer naar websites om de kans te vergroten dat een persoon op zijn link klikt. Hun eindspel is meestal gekoppeld aan een affiliate-platform of zelfs een advertentienetwerk. Ze hopen commissies te maken van de bezoekers die uiteindelijk in hun spambasedomeinen verschijnen.

2. Malware-aanvallen

In sommige gevallen kunnen mensen zich richten op computers met kwetsbare slachtoffers. Mogelijk gebruiken ze call-to-action-functies en maken ze hun slachtoffercomputers geïnfecteerd met een virus. Dergelijke aanvallen helpen bij internetfraude, zoals diefstal van creditcards en andere kwaadwillende webaanvallen.

3. Zoekranglijsten

In uitzonderlijke gevallen kunnen sommige mensen proberen hun website ranking te verhogen s. In deze gevallen proberen mensen de zoekmachine -algoritmes voor de gek te houden door eerst een website te rangschikken. Dit houdt fake webbezoeken in om ervoor te zorgen dat de volledige site wordt weergegeven in de SERP's van een aantal specifieke webpagina's.

November 29, 2017
Semalt-expert legt uit hoe referrerspam van invloed is op websitestatistieken
Reply