Back to Question Center
0

Semalt Expert Van Islamabad: een gids voor het blokkeren van verwijzingspam- en ghost-verwijzingen

1 answers:

Als u ooit een grote piek in het verkeer naar de website ziet en uw Google Analytics-account spam of websites van lage kwaliteit weergeeft, is uw site mogelijk in de val gelopen door verwijzingen naar spookbeelden of referrerspam. Aangezien deze vorm van spam een ​​aanzienlijke invloed heeft op het account en de verkeersinformatie die u ontvangt, is het van essentieel belang uw Google Analytics-account te controleren en te bekijken welke wijzigingen moeten worden aangebracht.

Sohail Sadiq, een vooraanstaand specialist van Semalt , geeft hier enkele praktische aspecten aan.

Introductie van ghost spam en referrer spam:

Verwijzerspam is het verkeer van uw website dat afkomstig is van crawlers en bots en dat de verwijzingskoppelingen of verwijzingsbezoeken nabootst, terwijl spookspam uw site niet bezoekt en een indruk achterlaat in uw Google Analytics-account.

Bots en Crawlers:

Crawlers en bots zijn de robots en webcrawlers die verschillende websites bezoeken. Meestal worden ze als ongevaarlijk beschouwd en worden ze gebruikt om uw webpagina's en artikelen te doorzoeken. Crawlers en goede bots identificeren zich als site-vriendelijk en zullen nooit verschijnen in de Google Analytics-statistieken. Maar slechte bots of spiders kunnen zichzelf niet herkennen, dus worden ze geregistreerd door de Google Analytics-accounts. Ze bezoeken uw site met een percentage bouncepercentage en verlaten de webpagina's binnen enkele seconden.

Geestverwijzingen

De doorverwijzingen van de geest zijn niet site-vriendelijk en kunnen serieuze problemen voor uw website veroorzaken. Ze bezoeken uw website niet en spammers en hackers hebben deze methode gevonden om de Google Analytics-server te exploiteren. Ze vervalsen ook de sessies op uw website en zijn spoof de organische gebeurtenissen en bezoeken ook. Bovendien raden de verwijzingen naar spoken vaak de analytics-code aan en laten je Google Analytics zien dat ze geloven dat echte mensen je website hebben geraakt.

Hoe verwijzende spam en verwijzingen naar spoken te blokkeren

Er zijn verschillende manieren om referrerspam en geestverwijzingen te voorkomen in uw Google Analytics-account. De eerste is om de filters te gebruiken en de tweede is om ze helemaal te blokkeren..

Filters zijn een gemakkelijke manier om verkeer van lage kwaliteit in de rapporten te weigeren. Ze zijn gemakkelijk te maken en de verwijzingen worden nooit opgenomen zodra u de verdachte websites aan uw filters hebt toegevoegd.

U kunt het .htaccess-bestand bewerken met deze code:

#STOP REFERRAL SPAM

RewriteCond% {HTTP_REFERER} voorbeeldI \ .com [NC, OF]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} voorbeeldII \ .com [NC, OF]

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC, OF]

RewriteRule. * - [F]

Deze code moet worden geplaatst samen met de URL's die u wilt verwijderen. U kunt ook de regel "RewriteCond" kopiëren en invoegen voor alle URL's die u mogelijk wilt blokkeren in uw Google Analytics-account.

Gebruik filters om verwijzingen naar de geest te blokkeren

Het klopt dat het blokkeren van het .htaccess-bestand gemakkelijk is, maar de meeste spammers zijn slim genoeg om het niet te laten gebeuren. In dergelijke omstandigheden kun je filters gebruiken om verwijzingen naar de geest te blokkeren. Er zijn een aantal tutorials om inspiratie uit te halen. Het eerste wat u moet doen, is het analytische verkeer filteren op de hostnaam. De spookverwijzingen en refererspam verschijnen als ongeldige hostnamen in uw Google Analytics-account. U moet eerst hun locatie vinden en deze blokkeren in het gedeelte Beheerder. Zorg ervoor dat je alle verdachte websites en spookverwijzingen hebt geblokkeerd met behulp van deze methode.

November 29, 2017
Semalt Expert Van Islamabad: een gids voor het blokkeren van verwijzingspam- en ghost-verwijzingen
Reply