Back to Question Center
0

Semalt Expert van Islamabad: Hoe Google Analytics verwijzingspam blokkeren

1 answers:

Verwijzingsspam is tegenwoordig een groeiend probleem voor webmasters en marketeers. Het is een truc met uw Google Analytics-account, verstoort oprechte bezoeken en haalt in belangrijke mate nuttige gegevens eruit. Een nieuwe golf referrer-spam heeft verschillende Google Analytics-accounts beschadigd en de verkeersrapporten onbruikbaar gemaakt voor verschillende eigenschappen.

Gelukkig is het mogelijk verwijzende spam in uw Google Analytics-account te blokkeren. Ga naar de tips van Sohail Sadiq, een toonaangevende expert van Semalt .

Wat is verwijzende spam?

Een referrerspam bezoekt uw website en verlaat dezelfde pagina binnen enkele seconden, waardoor het bouncepercentage 100% is. Spammers sturen referrerspam in een groot aantal en gebruiken veel technieken om kwaliteitsverkeer rechtstreeks naar hun eigen websites te sturen. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat referrerspam erop is gericht kwaliteitsverkeer naar een website van derden te sturen en bezoeken van lage kwaliteit aan uw eigen blog of website. Verwijzingsinformatie wordt ingesteld door verschillende programma's, software en browsers en kan gemakkelijk worden nagebootst en gewijzigd. Spammers sturen nepverkeer naar uw webpagina's en creëren de indruk dat iemand uw inhoud zojuist heeft gelezen. Als gevolg hiervan maken ze backlinks naar hun pagina's.

Google Analytics-rapporten zijn niet openbaar toegankelijk, maar spammers leren uw tracking-ID's kennen en beginnen u nepverkeer te sturen. Afgezien van het bijhouden van ID, raden ze je privécodes en WordPress-gegevens van websites en blogs van derden. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om een ​​foutief bezoek aan een groot aantal sites te verzenden.

Blokkeer referrerspam in uw Google Analytics-account

Ga naar de sectie Acquisitie >> Alle verkeer >> verwijzingen in uw Google Analytics-account. Als u hier verdachte links of websites ziet, is de kans groot dat spam uw site heeft geraakt en dat u om verwijzende spam zo snel mogelijk te blokkeren. Afhankelijk van uw verkeerskwaliteit, kunnen de verwijzers ook nuttig zijn voor uw site, maar het bouncepercentage moet zo laag mogelijk zijn. Helaas heeft dergelijk verkeer een hoog bouncepercentage en sleept het naar beneden algemene sitestatistieken. Het blokkeren van de referrerspam is eenvoudig, maar vereist dat u voor een paar dingen zorgt. Het is jammer dat u de historische spam niet kunt blokkeren, maar dat u de statistieken van uw site in grote mate kunt verbeteren.

Methode # 1:

De eerste methode om verwijzende spam te blokkeren is om een ​​lijst met slechte verwijzers te maken en ze in één keer uit te filteren. Zelfs als ze hun locaties en eigenschappen met de tijd veranderen, kunt u ze constant aan de nieuwe verwijzers toevoegen om de veiligheid en bescherming van uw site te waarborgen. Als je ze eenmaal hebt geblokkeerd, moet je ze ook in de toekomst blokkeren, op basis van de IP's die ze gebruiken om nepverkeer naar je te verzenden. Ga hiervoor naar het gedeelte Doel >> Technologie >> Netwerk van uw Google Analytics-account en maak zoveel mogelijk filters.

Houd er rekening mee dat het grootste deel van het spamverkeer onder uw domeinnaam, geldige externe naam of de naam van een SEO-serviceprovider valt. Het is op wat voor manier dan ook schadelijk voor uw site en moet zo snel mogelijk worden verwijderd. Sommige van de sites die u niet mag vergeten toe te voegen aan uw filters zijn SEOThing.co.uk, Googleweblight.com en Googleusercontent.com.

Methode # 2:

Verwijzingsspam verwijderen uit uw bestaande rapporten is mogelijk. Als u uw bestaande rapporten controleert, ziet u mogelijk spam die zo snel mogelijk moet worden verwijderd. Ga naar het segmentgedeelte van uw Google Analytics-account en klik op de optie Nieuw segment. Hier kunt u controleren of uw bestaande rapporten geen referrer-spam bevatten of niet. Als dat niet het geval is, kunt u de specifieke code toevoegen aan het .htaccess-bestand en ervoor zorgen dat alle spam wordt verwijderd.

November 29, 2017
Semalt Expert van Islamabad: Hoe Google Analytics verwijzingspam blokkeren
Reply