Back to Question Center
0

Semalt Expert: Wat is verwijzende spam & Werkt het echt?

1 answers:

Verwijzingsspam is het verkeer van lage kwaliteit dat op uw site terechtkomt via verdachte bronnen, zoals darodar.com. Het is mogelijk om filters te maken die het verkeer uitsluiten waarnaar wordt verwezen vanuit deze domeinen. Wanneer u de verwijzende URL's uitsluit, voorkomt u dat hits van mindere kwaliteit afkomstig zijn van uw Google Analytics-statistieken. Het genereren van gericht verkeer naar uw site moet uw grootste zorg zijn bij het runnen van een e-commerce website. Wekelijkse of maandelijkse analyse van het Google Analytics-account is belangrijk, zodat u binnen een mum van tijd de gewenste resultaten kunt behalen.

Frank Abagnale, een topspecialist van Semalt , gaat in het artikel in op de nuttige kwesties in dit verband.

Wat is verwijzende spam?

Bij het beoordelen van uw Google Analytics-account kunt u enkele rare bezoeken in het rapport tegenkomen en nog nooit van gehoord hebben. Dit is referrerspam die elke dag veel hits genereert en het bouncepercentage is tot 100%. In een notendop is de verwijzende persoon iets dat bezoekers doorstuurt naar een andere site. Dus, zaken als links naar zoekmachines , banneradvertenties, e-mails en gelieerde links, worden verwezen als ze uw verkeer omleiden naar vreemde bronnen.

Technisch gezien is referrerspam het eigendom van een HTTP-verzoek dat door de browser wordt verzonden naar een specifieke URL, IP of gelieerde koppeling. Verwijzers zijn alleen nuttig als ze van nature zijn gemaakt door Google, Bing en Yahoo. Omdat de HTTP-verwijzer openstaat voor wijzigingen en wijzigingen, is dit een groot misbruik van spammers en moet het zo snel mogelijk worden verwijderd. Er zijn twee belangrijke redenen waarom de spammers ervoor kiezen om u verwijzingsverkeer te sturen..

1. Verhoog het verkeer naar eigen websites

Hackers en spammers ontwikkelen geautomatiseerde scripts om honderden tot duizenden bezoeken met valse verwijzende URL's te genereren. Met andere woorden, we kunnen zeggen dat ze nepverkeer naar verschillende websites sturen om backlinks te creëren en het verkeer van hun eigen websites te vergroten. Dit genereert inkomsten voor hen en de positie van hun sites wordt verbeterd in de resultaten van de zoekmachine .

2. Verhoog de externe links

Sommige sites publiceren dagelijks tientallen artikelen en dat is het doelwit van spammers. Ze omvatten backlinks en geven krediet aan authentieke bronnen. Hackers streven ernaar om backlinks naar hun websites te krijgen met behulp van die links. Talloze backlinks worden elke dag gemaakt en de rangorde van hun sites wordt binnen enkele dagen verbeterd.

Werkt referrerspam?

Nee, het werkt niet en wordt alleen gebruikt door dodgy SEO-organisaties. Deze bedrijven beloven het verkeer naar uw website te vergroten, maar hun beloftes zijn gebaseerd op SEO-strategieën met zwarte hoeden. We mogen niet nalaten dat verwijzende spam niet kan worden verwijderd. Ze vergroten het verkeer naar een website, maar de langetermijnresultaten zijn niet ondoeltreffend. Het is veilig om te vermelden dat verwijzingspam de zoekmachineprestaties van uw site kan vernietigen en het bouncepercentage kan verhogen. Het bouncepercentage speelt een cruciale rol in de rangorde van zoekmachines. Wanneer de bounce hoog is in vergelijking met andere vergelijkbare websites, moet u aan de kwaliteit van uw artikelen werken en de positie van uw site zal langzaam dalen, ongeacht hoe verbazingwekkend uw zoekmachineoptimalisatie is. Bovendien zou je een toename van de bandbreedte kunnen waarnemen die de hostingkosten zonder reden zou kunnen verhogen.

November 29, 2017
Semalt Expert: Wat is verwijzende spam & amp; Werkt het echt?
Reply