Back to Question Center
0

Semalt: hoe elke website in Google Chrome zonder een extensie te blokkeren

1 answers:

Het blokkeren van een website (s) kan voor de meeste computergebruikers essentieel zijn. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld besluiten om de toegang van kinderen tot verschillende websites te beperken. In andere gevallen wilt u wellicht dat uw browser om bepaalde redenen geen toegang meer heeft tot bepaalde sites. In dergelijke gevallen kan het een oplossing zijn om een ​​strategie te gebruiken om te voorkomen dat uw Chrome-browser toegang krijgt tot deze sites.

Igor Gamanenko, een topspecialist van Semalt , zal zich in deze richtlijn concentreren op de Chrome-browser als een voorbeeld, maar deze technieken kunnen ook werken op andere browsers volgens een enigszins andere procedure.

De meerderheid van de beschikbare oplossingen voor dit probleem heeft betrekking op apps en extensies. In sommige gevallen nemen apps en browser-extensies RAM in beslag die de prestaties van de computer beïnvloeden. In andere gevallen kunnen extensies en apps malwareaanvallen uitvoeren, evenals extra ongeoorloofde toegang die leidt tot verlies van persoonlijke gegevens. Dit SEO-artikel bevat de twee beste methoden voor het blokkeren van websites zonder apps of extensies aan te vragen:

1. Websites blokkeren vanuit hostbestand

Blokkering van websitetoegang van hostbestand is mogelijk. Voor een persoon die een Windows-computer gebruikt, kunt u voorkomen dat websites deze procedure gebruiken:

 • Klik op de startknop.
 • Typ "C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc" in het zoekveld dat verschijnt en druk op enter.
 • Klik met de rechtermuisknop en open het bestand 'hosts' met behulp van een notitieblok.
 • Typ '127.0.0..1 'onder aan het document, vervolgens spatie en de URL van de website die u wilt blokkeren.
 • Plaats geen aanhalingstekens in deze handleiding.
 • Het is van essentieel belang "http:" of "www" niet op te nemen zoals u het zou willen blokkeren, ongeacht het protocol.
 • Sla het document op en start uw computer opnieuw op.

Deze methode moet erin slagen om uw vermelde websites te blokkeren via Chrome-toegang. Deze truc kan met sommige compatibiliteitsproblemen in het besturingssysteem te maken hebben. Het werkt echter op Windows 7.

2. Websites handmatig blokkeren op Chrome

Sommige gebruikers vinden de bovenstaande methode een beetje technisch om op hun computers te gebruiken. In dit geval kunnen ze de Chrome-webbrowser zelf gebruiken om de toegang tot de website te beperken. U kunt bijvoorbeeld een Chrome-supervisoraccount maken voor het toepassen van websitefilters. Om een ​​supervisor-account aan te maken, volgt u deze procedure:

 • Open Chrome en ga naar de instellingen.
 • Klik onder de kop 'personen' op 'Persoon toevoegen'.
 • Voeg de persoon toe aan de instelling "Beheer en bekijk de websites die deze persoon bezoekt", gecontroleerd.
 • Hier kunt u de websites beheren met behulp van uw bewaakte gebruikersdashboard.
 • Websites kunnen worden geblokkeerd in het menu "machtigingen" in het gedeelte "websites beheren".

Conclusie

Tijdens het gebruik van internet kan het nodig zijn om de toegang van een website tot een browser te beperken. In deze gevallen gebruiken mensen verschillende methoden om de toegang van deze sites tot hun browsers te beperken. Conventionele technieken om de toegang tot websites te beperken, kunnen het installeren van extensies in de browser met zich meebrengen om deze taak uit te voeren. Andere mensen gebruiken pc-apps waarmee browsers het bezoeken van bepaalde websites kunnen beperken. Deze oplossingen hebben een nadeel in internetbeveiliging en computerprestaties. Deze SEO-richtlijn bevat procedures voor het blokkeren van websites met verschillende methoden. U kunt de handmatige technieken leren of de toegang tot een site blokkeren vanuit het hostbestand.

November 29, 2017
Semalt: hoe elke website in Google Chrome zonder een extensie te blokkeren
Reply