Back to Question Center
0

Semalt: hoe Wikipedia institutioneel leren inspireert

1 answers:

Wikipedia wordt beschouwd als de meest cruciale bron van nuttige informatie op internet. In het verleden erkenden leraren en wetenschappers Wikipedia als een bestemmingssite waar misleidend nieuws en geruchten verspreid werden. Na verloop van tijd is deze notie veranderd, rekening houdend met de regels en standaarden die alle informatie controleren voordat deze wordt geüpload op Wikipedia.

Bovendien wordt onnauwkeurige en misleidende informatie snel bewerkt door uitgebreide redacteuren die zich inzetten en zich inzetten om Wiki een betere plek voor lerenden te maken. De meeste mensen bezoeken Wikipedia op zoek naar verduidelijking van controversiële onderwerpen.

Julia Vashneva, de Semalt Senior Customer Success Manager, zegt dat Wikipedia wordt bestuurd door een reeks richtlijnen, beleid en opmerkelijke normen. De Wikipedia-community keurt het uploaden van artikelen niet goed zonder noodzakelijk bronnen te vermelden. Wiki inspireert studenten, docenten en de gehele onderwijsbroederschap om nieuwe inhoud te maken en deze op te nemen in Wikipedia, rekening houdend met het feit dat hun werk het grote publiek informeert naar artikelen op basis van goede bronnen.

De afgelopen jaren heeft Wikipedia leraren geholpen bij het maken van praktische Course Wiki's, waardoor praktische toepassingen voor onderwerpen die in de klas zijn geleerd, worden vergemakkelijkt..Momenteel is er meer dan 120 projecten met hoge onderwijsinstellingen op Wikipedia. Jon Beasley, een professor aan de University of Columbia, was de eerste geleerde die studenten inspireerde om een ​​artikel voor Wikipedia te maken, dat zich voornamelijk op literatuur richtte.

Om aan alle normen en het beleid van Wikipedia te voldoen, instrueerde professor Beasley zijn studenten om contact op te nemen met het supportteam van Wikipedia voordat ze inhoud plaatsen, om verdere richtlijnen te ontvangen. Dit casuscenario gaf studenten een goed begrip van hoe Wikipedia werkt en van het formaat dat vereist is bij het maken van artikelen die op Wikipedia moeten worden geüpload.

Het genereren van een artikel dat op Wikipedia wordt geplaatst, is niet zo eenvoudig. Leren en begrijpen Wiki-indeling is van het allergrootste belang om te voorkomen dat uw artikel wordt verwijderd. Meer dan twee keer herzien en proeflezen van artikelen wordt aanbevolen door vrijwillige redacteuren. Het toevoegen van meer inhoud aan reeds bestaande inzendingen wordt beschouwd als een gemakkelijke taak voor studenten in vergelijking met het genereren van nieuwe inhoud. Dit helpt studenten om te leren over bewerkingsvaardigheden en meer ervaring te hebben met het proeflezen van artikelen. Studenten worden geadviseerd door hun projectinstructeurs om in groepen te werken om geldige resultaten te verkrijgen.

Een cursus wiki hosten

Wikiversity is een uitlaatklep die in de eerste plaats heeft bijgedragen aan de vooruitgang van studenten in hoger-onderwijsinstellingen. Met Wikiversity kunnen studenten hun inhoud uploaden die voor andere studenten openbaar is gemaakt om te openen en te leren. Cursusleiders zijn verantwoordelijk voor het maken van cursuswiki, het laden van cursusomtrekken, lesplannen en aanvullende relevante informatie die studenten nodig hebben bij het ontwerpen van hun projecten.

Course Wiki biedt studenten van tevoren de nodige informatie over een bepaalde cursus. Op de lange termijn krijgen studenten ruim de tijd om te beslissen of ze een specifieke cursus willen volgen of niet. Wikiversity-pagina's bieden studenten een plek waar ze snel de inhoud van een bepaalde cursus kunnen toevoegen en bewerken. In de meeste gevallen gebruiken studenten Wikiversity-pagina's om projecten die tijdens een sessie zijn geleerd te plaatsen, citaatbronnen toe te voegen en nuttige materialen aan te bevelen.

November 29, 2017
Semalt: hoe Wikipedia institutioneel leren inspireert
Reply