Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert legt uit wat te doen met referrerspam in uw Google Analytics

1 answers:

Voor de meeste website-eigenaren is verwijzersam-spam een ​​groot probleem dat van invloed is op de verkeersstatistieken. In Google Analytics kunnen sommige verkeerscijfers worden weergegeven, maar niet worden weergegeven op het dashboard van uw website. In deze gevallen is de kans groot dat dergelijke webbezoeken niet afkomstig zijn van menselijke bezoekers, maar van 'zombie'-computers. Verkeer van bots en botnets vermindert de nauwkeurigheid van digitale marketingtechnieken , zoals SEO en contentmarketing.

Sohail Sadiq, een vooraanstaand deskundige van Semalt , geeft in het artikel enkele praktische zaken die u in overweging kunt nemen.

Bots en menselijke webbezoeken

In sommige van de bovenstaande gevallen kan het voorkomen dat een nieuwe website een gestage stroom van verkeer van een aantal gemeenschappelijke domeinen begint te ontvangen. In deze gevallen, vier de overwinning niet, want dit kan zijn van grote botnetschema's. 50% van het webverkeer in de wereld komt van bots. Bots zijn essentieel voor gebruik op sommige websites voor basisdoeleinden. Bots helpen ook zoekmachines netwerken en andere sites indexpagina's die bedoeld zijn voor optimalisatietechnieken zoals contentmarketing .

Niet alle webcrawlers zijn slecht, websites zoals PayPal en Google zijn bijvoorbeeld afhankelijk van bots om een ​​aantal van hun cruciale aspecten van hun activiteiten uit te voeren.Bots vormen een aantal van de zoekmachine webcrawlers om te maken aanzienlijke vooruitgang in de personalisatie van zoekresultaten. Nuttige bots helpen makers van websites de gebruikerservaring van veel personen te verbeteren die ze gebruiken.

In andere gevallen gebruiken mensen bots om kwaadwillende webaanvallen uit te voeren op verschillende aspecten van de websites. Ze bedriegen de zoekmachines om de eigenaar van de website te verwarren met het aantal bezoekers dat naar de site komt. De spam van de verwijzer kan op verschillende manieren komen. Enkele van de verschillende vormen waarin verwijzende spam optreedt, zijn in dit artikel aanwezig.

Soorten referrerspam

Als het gaat om het beschrijven van referrerspam, is het van essentieel belang om het soort referrerspam in de context te plaatsen. In de meeste gevallen bestaat dit soort spam op twee manieren:

Verwijzende spam

Dit kan webbezoeken omleiden naar uw websites, maar ze worden mogelijk niet weergegeven op het dashboard van uw site. Bovendien is dit van invloed op de Google Analytics-statistieken, een scenario dat van invloed kan zijn op de bestaande internetmarketingstrategieën.

Ghostreferent spam

Dit type spam kan betrekking hebben op webbezoeken die al dan niet een weerspiegeling zijn van de cijfers van uw websitedashboard. In dit geval probeert het domein dat valse webbezoeken doorverwijst de informatie die Google Analytics weergeeft, te vervalsen.

De technieken voor verwijzingspam maken gebruik van botnets om herhaalde webbezoeken af ​​te leggen aan de server met behulp van die specifieke website. In de meeste gevallen proberen de mensen achter de kwaadwillende aanvallen de siteniveaus op de SERP's van de meeste pagina's te verhogen. In andere gevallen proberen mensen inkomsten te genereren door deze aanvallen uit te voeren.

Conclusie

Verwijzerspam is een groot probleem dat uw GA op verschillende manieren kan scheeftrekken. Het toegenomen verkeer van verwijzende bots vermindert bijvoorbeeld de nauwkeurigheid van uw gegevens en de kwaliteit van uw verkeer. De engagement-tijd en -tarief op uw website worden laag. Het is essentieel om verwijzingsspam te verwijderen om de betrokkenheid van uw site te vergroten.

November 29, 2017
Semalt Islamabad Expert legt uit wat te doen met referrerspam in uw Google Analytics
Reply