Back to Question Center
0

Semalt Islamabad Expert - Wat u moet weten over een webcrawler

1 answers:

Een zoekmachine -crawler is een geautomatiseerde toepassing, script of programma dat op geprogrammeerde wijze door het World Wide Web gaat om bijgewerkte informatie voor een bepaalde zoekmachine te leveren. Heb je je ooit afgevraagd waarom je verschillende resultatenreeksen krijgt telkens wanneer je dezelfde zoekwoorden typt op Bing of Google? Dit komt omdat webpagina's elke minuut worden geüpload. En terwijl ze worden geüpload, lopen webcrawlers over de nieuwe webpagina's.

Michael Brown, een vooraanstaand expert van Semalt , vertelt dat webcrawlers, ook wel automatische indexeerders en webspiders genoemd, aan verschillende algoritmen voor verschillende zoekmachines werken. Het proces van webcrawl begint met de identificatie van nieuwe URL's die moeten worden bezocht, omdat ze zojuist zijn geüpload of omdat sommige van hun webpagina's nieuwe inhoud bevatten. Deze geïdentificeerde URL's staan ​​bekend als zaden in de term van de zoekmachine.

Deze URL's worden uiteindelijk bezocht en opnieuw bezocht, afhankelijk van hoe vaak nieuwe inhoud wordt geüpload en van het beleid dat de spiders begeleidt. Tijdens het bezoek worden alle hyperlinks op elk van de webpagina's geïdentificeerd en aan de lijst toegevoegd. Op dit punt is het belangrijk om in duidelijke bewoordingen te stellen dat verschillende zoekmachines verschillende algoritmen en beleidsregels gebruiken. Daarom zullen er verschillen zijn van de Google-resultaten en Bingresultaten voor dezelfde zoekwoorden, hoewel er ook veel gelijkenissen zullen zijn.

Webcrawlers doen geweldig werk om zoekmachines up-to-date te houden. Hun taak is in feite erg moeilijk vanwege drie redenen hieronder.

1. Het volume van webpagina's op internet op elk moment. U weet dat er meerdere miljoenen sites op internet zijn en dat er elke dag meer worden gestart. Hoe meer het volume van de website op internet, hoe moeilijker het voor crawlers is om up-to-date te zijn.

2..Het tempo waarin websites worden gelanceerd. Heeft u enig idee hoeveel nieuwe websites er elke dag worden gelanceerd?

3. De frequentie waarmee inhoud wordt gewijzigd, zelfs op bestaande websites en de toevoeging van dynamische pagina's.

Dit zijn de drie problemen die het voor webspiders moeilijk maken om up-to-date te zijn. In plaats van websites te crawlen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, geven veel webspiders prioriteit aan webpagina's en hyperlinks. De prioriteit is gebaseerd op slechts 4 algemene crawler-beleidsrichtlijnen voor zoekmachines.

1. Het selectiebeleid wordt gebruikt om eerst te selecteren welke pagina's voor crawlen zijn gedownload.

2. Het beleidstype herbezoek wordt gebruikt om te bepalen wanneer en hoe vaak webpagina's opnieuw worden bezocht voor mogelijke wijzigingen.

3. Het parallisatiebeleid wordt gebruikt om te coördineren hoe crawlers worden verspreid voor een snelle dekking van alle zaden.

4. Het beleefdheidsbeleid wordt gebruikt om te bepalen hoe URL's worden gecrawld om overbelasting van websites te voorkomen.

Voor een snelle en accurate dekking van zaden moeten crawlers beschikken over een geweldige crawltechniek die het prioriteren en verkleinen van webpagina's mogelijk maakt, en ze moeten ook een sterk geoptimaliseerde architectuur hebben. Deze twee zullen het voor hen gemakkelijker maken om binnen enkele weken honderden miljoenen webpagina's te doorzoeken en te downloaden.

In een ideale situatie wordt elke webpagina van het World Wide Web gehaald en via een multi-threaded downloader gevolgd, waarna de webpagina's of URL's in de wachtrij worden geplaatst voordat ze door een speciale planner voorrang worden geleid. De geprioriteerde URL's worden opnieuw door de multi-threaded downloader gehaald, zodat hun metadata en tekst worden opgeslagen voor een juiste crawl.

Momenteel zijn er verschillende spiders of crawlers voor zoekmachines. De enige die Google gebruikt, is de Google Crawler. Zonder webspiders resulteren resultatenpagina's van zoekmachines in nulresultaten of verouderde inhoud omdat nieuwe webpagina's nooit worden vermeld. In feite zal er niets zijn zoals online onderzoek.

November 29, 2017
Semalt Islamabad Expert - Wat u moet weten over een webcrawler
Reply