Back to Question Center
0

Semalt Tips voor het gebruik en beheer van uw cursus Wiki

1 answers:

Als enkele repository heeft Wiki in veel landen vooral bijgedragen tot het succes van de onderwijssector. Wiki's bieden docenten en studenten de mogelijkheid om samenwerkende informatie over onderwijscursussen te bewerken, openen en delen. Elke cursus bestaat uit een wiki die snel kan worden ingesteld en aangepast aan een verscheidenheid aan cursussen die beschikbaar zijn in de onderwijssector.

Max Bell, de Semalt expert, legt uit dat cursuswiki speelt een integrale rol bij het verbeteren van de relatie tussen studenten en docenten. Geleerden pleiten voor het gebruik van cursuswiki op scholen omdat het helpt bij het soepel verlopen van het curriculum. Dit zijn de typische activiteiten die worden uitgevoerd door een cursuswiki:

 • Delen en aanbieden van veelgestelde vragen (FAQ's) en verzameling van nieuwe
 • Aan het begin van een cursus delen van richtlijnen en instructies
 • Installatierichtlijnen voor relevante software opstellen en analyseren
 • Suggesties verzamelen om cursusdetails te verbeteren

De praktijk van het verzamelen, delen en bewerken van wiki-artikelen helpt voornamelijk bij het compileren van informatie in de repository. Het bewerkte rapport dient als een bron van menselijke kennis voor andere personeelsleden en studenten. De oefening van het delen en analyseren van veelgestelde vragen bevordert teamwerk en de ontwikkeling van toekomstige cursusprojecten.

Tips voor het beheren van uw Course Wiki

Het beheer van je cursuswiki houdt totale toewijding en toewijding in. Hier zijn tips voor het efficiënt omgaan met uw wiki:

 • Geef aan en definieer verschillende rollen die door verschillende personen moeten worden uitgevoerd. Als het bijvoorbeeld gaat om het verwijderen van wiki-artikelen, laat dat dan de rol van cursusmedewerker zijn, maar niet van studenten..
 • Geef de delen aan die de samenwerking van studenten vereisen om verwarring te voorkomen. Studenten moeten de rol van bewerking krijgen en wiki-artikelen maken.
 • Wees nauwkeurig met betrekking tot het doel van de delen van je cursus wiki. Als sommige onderdelen van je cursuswiki bedoeld zijn voor het verspreiden van gegevens en informatie, beperk dan je studenten tot toegang tot de elementen.

Cursuspersoneel voert verschillende taken en rollen uit op een cursuswiki. Hier zijn de typische functies die door cursusmedewerkers worden ondernomen om een ​​wiki te beheren:

 • Wiki worden hersteld en opgeslagen

Vermijd het opschonen van een artikel dat kan worden gebruikt voor toekomstige verwijzingen wanneer u uw cursuswiki onderhoudt. Na het verwijderen van materiaal blijft een zichtbare link waar deze is gemaakt. Om een ​​Wiki-artikel te herstellen, klikt u op de knop 'Terugzetten' die op uw scherm wordt weergegeven.

 • Een Wiki-artikel verwijderen

Cursusleden kunnen wiki-artikelen alleen verwijderen met de toestemming om het artikel te bewerken. Om een ​​artikel uit de Wiki van je cursus te verwijderen, navigeer je door het artikel dat moet worden verwijderd en klik je op de knop 'Bewerken'. Scroll naar beneden en klik op 'Artikel verwijderen' en selecteer 'Ja' om het verwijderen van een artikel te bevestigen.

 • De toegang tot een Course Wiki regelen

Gebruikers kunnen de toegang tot een cursuswiki regelen door machtigingsinstellingen van een artikel te schrijven of door de beschikbare artikelen te vergrendelen. Om de toegang te beheren, open je bij 'Instellingen' en klik je op 'Geavanceerde instellingen'. Wijzig de toegang tot een cursuswiki door openbare teams toegang te geven tot de wiki.

 • Een Wiki-artikel zaaien en vergrendelen

Om geldige resultaten te krijgen uit je cursus Wiki, maak je enkele artikelen om je cursusoverzicht te vertegenwoordigen. Geef links naar uw centrale deel en veelgestelde vragen voor elke sectie die moet worden behandeld.

November 29, 2017
Semalt Tips voor het gebruik en beheer van uw cursus Wiki
Reply