Back to Question Center
0

Semalt: wat is Darodar.com en is het legitiem?

1 answers:

In 2014 begon de opkomst van een phantom-site genaamd darodar.com de webontwikkelaars en bloggers te irriteren en in de war te brengen. De webmasters merkten op dat darodar.com aanwezig was in hun Google Analytics-accounts. Darodar.com wordt altijd weergegeven onder de subsectie van uw verwijzingsverkeer en heeft invloed op de Google Analytics-gegevens door deze als illegitiem te laten lijken. Veel bezoeken kunnen uw site raken en deze verwijzingswandelingen kunnen elke dag meer dan 40 extra siteviewers bevatten. Hoewel het verkeer onschadelijk leek, waren verschillende webontwikkelaars en bloggers geërgerd en moe omdat een onbekende site hun Google Analytics-gegevens verstoorde. Het is bekend dat darodar.com schadelijk verkeer genereert en de webontwikkelaars hebben een aantal manieren gevormd om er vanaf te komen.

Wat doet Darodar en waarom?

Darodar noemt zichzelf een professionele en beroemde webmasteranalysetool die u kan helpen de ranking van uw website in de resultaten van zoekmachines te verbeteren . Darodar.com geeft ook aan dat het u zal helpen bij het evalueren en monitoren van de zoekwoorden die uw concurrenten hebben getarget en dat u binnen een paar werkdagen traceerbaar en kwalitatief hoogstaand verkeer ontvangt. Volgens Artem Abgarian, de Semalt expert, is darodar.com een ​​analyseprogramma voor concurrenten. Het verprutst uw Google Analytics-gegevens en verzamelt informatie van uw site die later met uw concurrenten kan worden gedeeld. Hoewel het te moeilijk is om het doel van Darodar te bepalen om de sites te doorzoeken, hebben we het gevoel dat het dagelijks informatie verzamelt.

Is het een slechte bot of een Russische phish?

Het is moeilijk om te zeggen dat darodar.com een ​​slechte bot of een Russische phish is. Toen dit bedrijf in 2013 begon vast te houden aan bandbreedte over het World Wide Web, speculeerden verschillende webmasters dat het kwaliteitsverkeer uitzond en dat de bots onschadelijk waren. Als darodar..com is een slechte bot, het zal zeker de bandbreedte van je site beïnvloeden en het binnen een paar dagen vertragen, waardoor het zijn zoekmachine zal aanpassen. En als het een Russische phish is, zal Darodar uw Google Analytics-account binnendringen en uw site gebruiken om zijn eigen backlinks te ontwikkelen . Het Skype-account van de vertegenwoordiger van dit bedrijf zegt dat Darodar in Amerika is gevestigd. Toen een webmaster de broodkruimels opnieuw traceerde naar darodar.com, merkte hij op dat het bedrijf in Rusland was gevestigd en zichzelf adverteerde als een Amerikaans bedrijf.

Hoe te blokkeren Darodar.com?

U kunt darodar.com uitsluiten als verwijzende persoon in uw Google Analytics-account of het verwijderen in het .htaccess-bestand. Voor de eerste methode moet je naar het gedeelte Beheer> Filters> + Nieuw filter gaan en je filter een naam geven als darodar.com. Selecteer vervolgens de optie Uitsluiten en voeg het filter eraan toe. Vergeet niet om de instellingen op te slaan voordat u uw venster sluit. In de tweede methode kunt u darodar.com rechtstreeks in uw .htaccess-bestand blokkeren. De eerste stap is om dit bestand te openen en de onderstaande code erin te voegen:

RewriteEngine aan

# Opties + FollowSymlinks

RewriteCond% {HTTP_REFERER} darodar \ .com [NC]

RewriteRule. * - [F]

Nadat u deze code hebt toegevoegd, kunt u de wijzigingen niet ongedaan maken en moet u uw site als zodanig gebruiken.

November 29, 2017
Semalt: wat is Darodar.com en is het legitiem?
Reply