Back to Question Center
0

Stop met dupliceren! - Inzicht in het dupliceren van inhoud door Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist

1 answers:

Bing, Yahoo, Google en andere zoekmachines houden niet van dubbele inhoud. De dubbele of gekopieerde inhoud betekent vergelijkbare artikelen en teksten worden getoond op verschillende websites op internet. Als gevolg hiervan krijgen de zoekmachines geen idee van welke website originele inhoud publiceert en hoe meerdere sites of blogs te rangschikken. Het kan de rangorde van verschillende webpagina's negatief beïnvloeden, vooral wanneer mensen hun e-commerce websites zijn begonnen en verschillende versies van dezelfde inhoud koppelen. Het is mogelijk om de dubbele inhoud met elkaar te vergelijken omdat deze problemen kan veroorzaken, omdat meerdere exemplaren van dezelfde tekst of een artikel op verschillende websites aanwezig zijn.

Khachaturyan Nataliya, Semalt Contentstrateeg legt uit dat je als lezer niet graag zult zien dat verschillende sites hetzelfde ding steeds weer opnieuw posten. Zelfs de zoekmachines houden niet van websites en blogs die dubbele inhoud weergeven voor het verbeteren van de rangen. Als u met dit probleem wordt geconfronteerd, bent u niet de enige omdat veel webmasters erover klagen en er verschillende inhoudbeheersystemen zijn geïntroduceerd om dubbele inhoud te voorkomen.

Oorzaken van dubbele inhoud

Er zijn tal van redenen waarom inhoud op het internet wordt gekopieerd en gekopieerd. Meestal kopiëren gebruikers de inhoud niet zelf en worden ze meestal gekopieerd door robots van bots en spammers. Het gebeurt omdat de ontwikkelaars niet denken dat ze de gebruiker of een browser zijn en dat ze zich alleen maar als bots of spiders voelen. U hebt misschien gemerkt dat de databasesystemen de hele website voeden en in dezelfde database zijn er websites en software waarmee dezelfde artikelen meerdere keren op internet kunnen worden gepubliceerd.

1. De sessie-ID's

Als u de bezoekers wilt bijhouden en de informatie over uw website wilt opslaan, moet u de bezoekers verschillende "sessies" geven. De sessie wordt bijgehouden wanneer een gebruiker via de sessie-ID op uw link of webpagina klikt. U kunt cookies gebruiken om het mogelijk te maken en dit betekent dat alle interne links de sessie-ID's aan een URL laten toevoegen.

2. De URL-parameters die worden gebruikt voor sorteren en volgen

Een andere hoofdoorzaak van dubbele of gekopieerde inhoud is het gebruik van verschillende URL-parameters die de inhoud van een bepaalde pagina niet kunnen wijzigen. U ziet bijvoorbeeld https://www.abc.com/keyword-x/and https://www.abc.com/keyword-x/?source=rss tegelijkertijd, maar het zijn geen vergelijkbare URL's en de zoekmachines rangschikken ze anders. Elke parameter die aan de URL wordt toegevoegd, kan de essentiële stukken inhoud niet wijzigen.

3. Schrapers en inhoudssyndicatie

Soms kopiëren de websites van derden uw inhoud opzettelijk, zonder u iets te laten weten. Ze geven niet altijd de eer aan je oorspronkelijke inhoud en de zoekmachines begrijpen niet hoe ze met deze problemen moeten omgaan. Hoe beroemder uw site is, hoe meer scrapers en spammers de inhoud ervan zullen stelen.

4. Paginering van reacties

In Wordpress en andere inhoudbeheersystemen zijn er opties om de opmerkingen te pagineren. Het leidt ertoe dat de artikelen op het internet worden gedupliceerd.

Als uw WordPress of een ander content managementsysteem printervriendelijke pagina's aanmaakt en u koppelt ze aan uw artikelen, zal Google het illegaal vinden en uw site mogelijk blokkeren. Vermijd dus de printervriendelijke pagina's en focus op vers geschreven inhoud.

De oplossing voor de dubbele inhoud

Als u hebt besloten welke URL's canonieke URL's zijn voor uw inhoud, moet u de procedure voor canonicalization zo snel mogelijk starten. Het betekent dat u de zoekmachines op de hoogte moet stellen van de canonieke versies van uw webpagina's en hen zo vroeg mogelijk moet laten vinden. In sommige gevallen kunt u voorkomen dat het hele systeem de verkeerde URL's van uw inhoud maakt, maar soms wordt het onbedoeld opnieuw omgeleid. Als je de inhoud van iemand hebt gekopieerd, is het belangrijk om de bron te vermelden, zodat de zoekmachines een idee krijgen van waar de inhoud vandaan komt. We raden u echter aan de inhoud van anderen niet te kopiëren en regelmatig uw eigen artikelen te schrijven. Het zal u helpen om een ​​goede zoekmachine te krijgen.

November 29, 2017
Stop met dupliceren! - Inzicht in het dupliceren van inhoud door Khachaturyan Nataliya, Semalt Content Strategist
Reply