Back to Question Center
0

The Semalt Islamabad Expert: Darodar Verwijzingsverkeer in Google Analytics-statistieken

1 answers:

In december 2013 ontstond er een nieuwe fantoomwebsite die zichzelf identificeerde als Darodar en die webontwikkelaars irriteerde op internet. Veel ontwikkelaars vonden deze bot in hun Google Analytics-rapporten onder de subsectie verwijzerverkeer. Als u daar wordt weergegeven, heeft dit invloed op uw GA-gegevens, omdat het lijkt alsof uw website meer verkeer ontvangt. Dit is niet het enige probleem dat Darodar presenteert. Het besef dat een verdachte website uw gegevens verstoort, is even verontrustend.

Sohail Sadiq, een vooraanstaande specialist van Semalt , biedt hier wat nuttige praktijk in dit opzicht.

Hoe Darodar uw websitestatistieken verprutst

Het verwijzingsverkeer van Darodar dat u in uw webanalyses ziet, is geen echt verkeer. Hun crawler raakt alleen uw site wanneer ze webgegevens verzamelt (de redenen voor het verzamelen van webgegevens verdenken argwaan). Darodar-interferentie heeft een negatieve invloed op uw website-engagement en conversiestatistieken. Dit komt omdat het bijdraagt ​​aan het genereren van valse statistieken van totale bezoeken, het bouncepercentage, pagina's per bezoek en succespercentages.

Er zijn een paar problemen bij de omgang met de Darodar-crawler. Veel webmasters zijn woedend over de site en hebben hun uitbarstingen online geplaatst. Een van de betrokken personen heeft de CEASE- en DESIST-melding geplaatst dat ze de site hebben aangeboden om te voorkomen dat ze hun site crawlen.

De woede onder de getroffen internetgebruikers is begrijpelijk, aangezien er verschillende concrete redenen zijn om de activiteiten van Darodar te verdenken. Ten eerste werd het domein slechts één jaar geregistreerd - de minimaal vereiste registratietijd..Veel nepsites vertonen deze eigenschap. Ten tweede mist de Darodar-site een veilige SSL-verbinding. En ten derde, de site beweert een service te verkopen die al gratis is op internet; webanalyse voor bedrijven aanbieden.

Dus, hoe kun je Darodar blokkeren?

U kunt een aangepaste weergave maken om de misleidende Darodar-crawlergegevens uit uw GA-rapporten te verwijderen. Een andere methode is het maken van een geavanceerd segment. Dit zijn de twee meest voorkomende manieren om met Darodar om te gaan, maar webontwikkelaars hebben hiervoor verschillende oplossingen bedacht.

Sommigen hanteren een witte lijst van robots op een pagina wanneer zij menen dat bots een aanzienlijk deel van hun serverbronnen in beslag nemen. Veel bots houden zich aan de robot.txt-richtlijnen. De enige zorg van deze methode is dat u moet onthouden om al uw belangrijke crawlers op uw witte lijst te plaatsen.

U kunt ook een firewall gebruiken om bots af te houden die niet voldoen aan de robots.txt-richtlijnen. Met deze methode kan de hoeveelheid bronnen die worden gebruikt en gebruikt door spambots, inclusief Darodar, drastisch worden beperkt.

Andere ontwikkelaars stellen voor om het verwijzingsverkeer van Darodar via het .htaccess-bestand te blokkeren en daar een eenvoudige reden voor te geven. De reden zou zo duidelijk kunnen zijn als "Darodar.com moet worden vermeden omdat er veel argwaan bestaat over de reden waarom zij gegevens op het web verzamelen".

Het web is nog steeds vol met klachten tegen Darodar, maar door de slechte pers is de reputatie van de site snel aan het dalen. Het is waarschijnlijk dat de eigenaars of beheerders van de site uiteindelijk hun crawler kunnen wijzigen. Maar voor nu moet u doen wat u kunt om te voorkomen dat Darodar uw Google Analytics-inzichten verprutst.

November 29, 2017
The Semalt Islamabad Expert: Darodar Verwijzingsverkeer in Google Analytics-statistieken
Reply