Back to Question Center
0

The Semalt Islamabad Expert: Wat is verwijzende spam en hoe kan ik dit voorkomen?

1 answers:

Als u dagelijks het verkeer van uw website bewaakt en denkt dat het tractie genereert, is de kans groot dat verwijzende spam uw blog heeft geraakt. In uw Google Analytics-account ziet u mogelijk meer en meer inkomende links die kwaliteitsverkeer lijken toe te voegen aan uw site, maar het is absoluut verkeerd. Wanneer u de verwijzende bronnen van de inkomende links scherp analyseert, ziet u enkele vreemde domeinnamen zoals best-seo-offer.com, Get-Free-Traffic-Now.com, 4webmasters.org, best-seo-solution.com , buttons-for-website.com, 7makemoneyonline.com, blackhatworth.com, ilovevitaly.com, priceg.com, resellerclub.com, prodvigator.ua, savetubevideo.com, kambasoft.com, screentoolkit.com en superiends.org.

Een topspecialist van Semalt , Sohail Sadiq, verzekert dat het wegwerken van referrerspam met sommige technieken mogelijk is.

Wat is verwijzende spam?

Als u net uw website hebt ontwikkeld en geen SEO hebt gedaan, is de kans groot dat uw site geen verkeer ontvangt. Maar als het verkeer van de onbekende bronnen ontvangt, moet u evalueren waar dit verkeer vandaan komt en hoe het samenwerkt met uw Google Analytics-account. Sommige andere domeinnamen die u in gedachten moet houden zijn socialseet.ru, o-o-8-o-o.ru, vodkoved.ru, iskalko.ru, myftpupload.com, luxup..ru, websocial.me, slftsdybbg.ru, ykecwqlixx.ru, seoexperimenty.ru, econom.co, darodar.com, edakgfvwql.ru, adviceforum.info. Alle referrerspammen worden door de spammers aan uw Google Analytics-account toegevoegd en het bouncepercentage is tot 100%. Alles zoals de zoekmachines , links op andere sites, banneradvertenties en e-mails kunnen u omleiden naar deze verdachte websites. Technisch gezien stuurt het HTTP-verzoeken naar uw Google Analytics-account en hetzelfde verzoek wordt vervolgens doorgestuurd naar uw webserver. U zou het IP-adres van de referrerspam moeten lokaliseren en het laten blokkeren in uw Google Analytics-account. Een verwijzer is handig in de statistische webanalyse en bepaalt welke websites het meeste verkeer genereren. Bovendien speelt het een belangrijke rol bij het formuleren van effectieve en krachtige marketingstrategieën en helpt het u de beveiliging van uw site op internet te waarborgen.

Hoe gebruiken de spammers het?

De HTTP-verwijzer staat altijd open voor wijzigingen en kan gemakkelijk worden bewerkt, waardoor deze verdacht wordt voor webmasters en nuttig is voor spammers. De hackers en spammers veranderen de verwijzendeigenschap meestal in een webpagina die ze willen promoten. Er zijn twee belangrijke redenen waarom ze ervoor kiezen om dergelijke dingen te doen.

Om het verkeer te verhogen

De spammers ontwikkelen geautomatiseerde scripts die bezoeken genereren aan honderden tot duizenden sites met nep-verwijzings-URL's, meestal meer dan tien bezoeken per dag. De webmasters en bloggers kunnen een toename van het verkeer vaststellen en de vertoningen worden in een groot aantal gegenereerd in hun Google Analytics-accounts. Deze nep-URL's worden vaak gebruikt om te misleiden met uw AdSense-account en om uw logbestanden te bewerken. U kunt ze filteren in uw Google Analytics-account, zodat de sites van de spammers namens u geen verkeer ontvangen.

Externe links vergroten

Sommige blogs en sites kunnen een groot aantal verwijzingen publiceren en kunnen de links naar hun sites bevatten. Hierdoor zouden spammers en hackers veel backlinks kunnen genereren voor hun eigen websites, wat uiteindelijk hun positie in de zoekmachine zou verbeteren.

Hoe de verwijzende spam te stoppen?

Als u een WordPress-website beheert, kunt u de verwijzende spam gemakkelijk stoppen door een plug-in genaamd Stop Web Crawlers te installeren. Deze plug-in kan worden gedownload van internet of worden geleend van een vriend. Eenmaal geïnstalleerd, zal dit uw WordPress-site tot op zekere hoogte beschermen tegen de verwijzende spam.

November 29, 2017
The Semalt Islamabad Expert: Wat is verwijzende spam en hoe kan ik dit voorkomen?
Reply