Back to Question Center
0

The Semalt Islamabad Expert: Wat is verwijzende spam in Analytics & Hoe het te blokkeren?

1 answers:

Als u onverwacht verkeer en verwijzingsspam vindt in uw Google Analytics-account, betekent dit dat uw site is getroffen door spammers. Het is een groeiend probleem voor webmasters, marketeers, bloggers en beheerders van sociale media, omdat verwijzingsspam de positie van uw site kan beschadigen en moeilijk te negeren is.

Maak gebruik van deze overtuigende tips van Sohail Sadiq, de expert van Semalt Digital Services.

Verwijzerspam wordt gemaakt door crawlers, spiders en bots met de bedoeling u naar de referral-sites te lokken en u aan te zetten producten online te kopen. Deze spam is gericht op de statistiek van uw site en is de afgelopen jaren gegroeid. Een nieuwe verwijzende spam die onlangs werd gelanceerd, is link.zhihu.com. Als u deze of een soortgelijke URL bezoekt, wordt u omgeleid naar een pagina waar de spammers willen dat u hun producten koopt of online hun inhoud promoot. Vaak is verwijzingspam bedoeld om virussen en malware op internet te promoten, en je moet voorzichtig zijn tijdens het bezoeken van de spamlinks en ze online te bekijken. Zorg ervoor dat u ze verwijdert in uw Google Analytics-account.

Je denkt misschien dat de verwijzende spam schadelijk is omdat het het verkeer naar je website verhoogt, maar je hebt het mis..Bots en spiders genereren dit type verkeer en de hits die u ontvangt, zijn niet echt. Uiteraard verhoogt dit uw bouncepercentage en is de tijd die u op uw website doorbrengt nul seconden. Het spookverkeer levert je geen positieve resultaten op en maakt je een pak slaag van de Google Analytics-gegevens. Afhankelijk van verwijzer is spam een ​​black hat SEO-strategie en wordt deze gebruikt door niet-legitieme bedrijven en serviceproviders.

Hoe verwijzende advertenties te blokkeren?

U kunt gemakkelijk voorkomen dat referrerspam wordt weergegeven in uw Google Analytics-account. Hiervoor moet u filters maken en het verkeer van verdachte en lage kwaliteit uitsluiten. Als u dat type verkeer wilt uitsluiten, gaat u naar het gedeelte Beheerder van uw Google Analytics-account en klikt u op de optie Filters. Hier moet u de optie Filter toevoegen selecteren, zodat de wizard wordt gestart. De volgende stap is om de filternaam te maken als darodar.com, link.zhihu.com, of iets als dit. Zorg ervoor dat u alle referrer-spam-URL's met deze techniek hebt uitgesloten en dat meerdere URL's ook eenvoudig kunnen worden uitgefilterd. Kies de optie Aangepast filter en selecteer vervolgens de bron van de campagne in het gedeelte Filterveld.

Hier moet je ook de darodar.com, of link.zhizhu.com toevoegen in de tekst van Filterpatroon om alles uitgesloten te krijgen. Het is mogelijk om meerdere URL's aan de filters toe te voegen; hiervoor moet u geen URL opgeven en kan u globale of regionale referral-spamfilters maken in uw Google Analytics-account. Door filters in te stellen en ijverig te zijn, kunt u de nauwkeurigheid en kwaliteit van uw Google Analytics-gegevens verbeteren. U kunt uzelf en uw site ook beschermen tegen dodgy en verdachte URL's en de praktijken van verwijzende spam in grote mate ontmoedigen. Dit alles kost geen tijd en de resultaten zijn altijd geweldig, dus u moet nieuwe filters blijven maken voor alle verdachte URL's in uw Google Analytics-account.

November 29, 2017
The Semalt Islamabad Expert: Wat is verwijzende spam in Analytics & amp; Hoe het te blokkeren?
Reply