Back to Question Center
0

Tips van Semalt: .htaccess-bestand gebruiken op Google Analytics

1 answers:

De afgelopen paar maanden is de verwijzingsspam van Google analytics het onderwerp geweest van discussie in de markt voor digitale marketing . Het blokkeren en verwijderen van zowel crawler- als ghost-spam uit uw GA-rapport kan niet worden genegeerd. Het verkrijgen, realiseren en analyseren van schone en nauwkeurige rapporten zorgt ervoor dat uw WordPress-website op schema ligt en hoog scoort in de algoritmen.

Als webmaster is het van het grootste belang om onderzoek te doen en te begrijpen hoe referral-spam zich tot websites verspreidt. Zoals beschreven in het blokkeren van verwijzingsspam van Google Analytics deel 1, moet het opschonen van zowel spookverwijzingsspam als crawler-verwijzingsspam op een andere manier worden uitgevoerd. Volgens marketingspecialisten schimft spookverwijzingsspam uw GA-gegevens door het gebruik van externe servers. Aan de andere kant krijgt crawler-spam rechtstreeks toegang tot uw website. Als u spam uit analyses wilt verwijderen, kunt u overwegen de volgende trucs uit te voeren die worden aangeboden door Jack Miller, de Semalt Senior Customer Success Manager.

Verwijdering van GA-referral-spam met behulp van .htacess speciale overwegingen

Verwijdering van GA-verwijzingsspam met behulp van speciale .htaccess-overwegingen is een doe-het-zelf-taak die u rechtstreeks met uw lokale computer kunt uitvoeren. Deze methode geeft webmasters de mogelijkheid om WP htaccess-editor en WP htaccess-besturing te gebruiken.

WordPress maakt de verwijdering van zowel crawler- als ghost-spam toegankelijker door het gebruik van plug-ins. Overweeg echter dat u zich niet rechtstreeks hoeft aan te melden bij uw WordPress-website om het .htacess-bestand uit te voeren en om spam uit analyses te verwijderen bij het gebruik van plug-ins. Als u opmerkt dat u geen .htacess-bestand op uw WordPress heeft, navigeer dan naar de 'Instellingen' van uw website en selecteer 'Permalinks'. Tik op 'Wijzigingen opslaan' om een ​​map uit te voeren en spam uit analyses te verwijderen..

De .htacess-methode gebruiken om spam uit analyses te verwijderen

Het gebruik van het .htaccess-bestand om spam uit uw Google Analytics te verwijderen en verwijderen, is heel eenvoudig en gemakkelijk. Deze techniek werkt het beste om te voorkomen dat crawler-spam toegang krijgt tot uw website. Om toegang te krijgen tot het Htaccess-configuratiebestand op uw site, navigeert u door het hoofddomein van de server van uw website. Hier is een procedurele gids die u zal helpen om referral-spam uit uw analyserapport te blokkeren met behulp van het .htacess-configuratiebestand.

  • A) Navigeer door het serverhoofddomein van uw website om het .htaccess-bestand te vinden. Sla het bestand op in een map en genereer een andere kopie om een ​​back-upoplossing te maken.
  • B) Werk uw bestand bij naar de nieuwste bronnen waar verwijzingsspam vandaan komt. Start het proces van referral-spam-uitsluitingen en voeg 'RewriteCond' toe aan de oorspronkelijke opdrachtprompt.
  • C) Nadat u ervan overtuigd bent dat de uitsluiting met succes is uitgevoerd, kopieert u de herziene versie en overschrijft u deze op uw websiteserver. In sommige gevallen kan het gebeuren dat uw website niet wordt geladen. Geen zorgen. Upload uw originele kopie opnieuw om de vorige versies te herstellen.

Waarom zou u uw .htacess-bestand niet wijzigen

?

Als webmaster kom je misschien in de verleiding om je WordPress .htacess-bestand in realtime aan te passen aan je behoeften en specificaties. U kunt het configuratiebestand echter gebruiken om te voorkomen dat een bereik van IP-adressen toegang tot uw site krijgt. Dit is een andere truc die door webmasters wordt gebruikt om spam gemakkelijk van analyses te verwijderen. Na het blokkeren van een bereik of enkele IP-adressen, ondervinden bezoekers die via de adressen toegang proberen te krijgen tot uw website altijd fouten.

Het beheren van een website die wordt getroffen door crawler- en ghost-spam kan een vermoeiende taak zijn. U hoeft echter niet in paniek te raken als u referrerspam tegenkomt in uw Google Analytics-rapporten. Voer de hierboven besproken methoden uit om efficiënt spam uit analyses te verwijderen.

November 29, 2017
Tips van Semalt: .htaccess-bestand gebruiken op Google Analytics
Reply