Back to Question Center
0

Wilt u meer weten over Wiki? - Vraag het aan Semalt Expert

1 answers:

Wikipedia of simpelweg Wiki is een van de grootste en bekendste websites ter wereld. In tegenstelling tot andere websites, wordt het niet beheerd door een geavanceerd bedrijf, maar door de leiderloze verzameling vrijwilligers die onder de pseudoniemen hebben gewerkt. Het probeert zelden nieuwe dingen en hoopt elke dag meer en meer bezoekers te lokken. Sterker nog, deze website heeft het lot van het internet veranderd en heeft meer dan tien miljard pagina's op de Engelse versie van de site.

Oliver King, de Semalt Customer Success Manager, voegt eraan toe dat wanneer sommige evenementen plaatsvinden in de wereld, zoals de Boston Marathon, Wiki deze binnen enkele uren publiceert. Omdat er geen informatiebron is zoals Wikipedia, zijn verschillende online services en websites ervan afhankelijk om gegevens te verzamelen. Als u iets zoekt in Google of Bing en sites als Siri vraagt, krijgt u alleen de weetjes, maar Wikipedia geeft u volledige informatie over wat er in de wereld aan de hand is.

Vrijwilligers die dit project hebben opgezet, moeten het echter beschermen tegen hoaxes, manipulatie en vandalisme..Sinds 2007 is Wikipedia getroffen door valse verhalen en verschillende deelnemers zijn niet in staat om de tekortkomingen te verhelpen die ervoor zorgen dat deze site niet de beste encyclopedie van de wereld wordt. De meest prominente problemen die Wikipedia heeft gehad, zijn de toegang tot de Pokemon- en pornowebsites. Het heeft zelfs zijn pagina's op de vrouwelijke blogs en sites die ten koste van alles niet legitiem zijn. Er wordt aangenomen dat meer dan negentig procent van de mensen die de site exploiteren, tot verdachte bedrijven behoort en zij ontmoedigen nieuwkomers die mogelijk geïnteresseerd zijn in Wikipedia's spullen.

De Wikipedia Foundation is onlangs een reddingsmissie begonnen en kan de vrijwilligers niet bevelen de manier waarop zij opereren te veranderen. Los van al deze problemen, zijn gebruikers nog steeds van mening dat Wikipedia de beste informatiebron is en dat de site van belang is voor verschillende editors en studenten die iets willen zoeken in verband met hun projecten of opdrachten. Encyclopaedia Britannica rekent tot $ 70 per jaar voor de online toegang tot meer dan 120.000 artikelen en biedt een handvol gratis inzendingen met veel pop-upadvertenties en banners. Aan de andere kant irriteert Wiki zijn gebruikers niet met veel banneradvertenties en pop-ups. Toen de website in 2001 werd gelanceerd, was het niet de bedoeling om de belangrijkste informatiebron op internet te zijn. Wales, de financiële handelaar en ondernemer hebben op de website samengewerkt met Larry Sanger, een Ph.D.-filosofie, en hebben Nupedia een gratis encyclopedie op internet gegeven. Wales was afhankelijk van de bijdragen van zijn senioren, terwijl het Nupedia een boost gaf en een aantal onderwerpen behandelde. Nupedia biedt een uitgebreide collectie, maar slechts dertien artikelen over onderwerpen als Virgil en de Donegal-tradities zijn beschikbaar voor de gebruikers. Daarentegen hopen Wales en Sanger dat Wikipedia de enige bron is waar gebruikers veel informatie kunnen vinden en dat het gemakkelijk nieuwe artikelen kan genereren waar experts en onderzoeksgeleerden dol op zullen zijn.

November 29, 2017
Wilt u meer weten over Wiki? & Ndash; Vraag het aan Semalt Expert
Reply